A McLarennél hisznek a visszavágásban

A McLaren-Mercedes alakulata bízik abban, hogy a hétvégi gyenge szereplés ellenére hamarosan jó formában szállhatnak majd harcba, és a szezon második felében is képesek lesznek a futamgyőzelmekre.


A McLaren-Mercedes alakulata bízik abban, hogy a hétvégi gyenge szereplés ellenére hamarosan jó formában szállhatnak majd harcba, és a szezon második felében is képesek lesznek a futamgyőzelmekre.

Habár a wokingi gárda a Red Bull Racing legfőbb riválisának számított a bajnokság első harmadában, lendülete alábbhagyott, és az elmúlt versenyeken mondhatni semmit sem tudtak kezdeni a címvédő Sebastian Vettellel, aki tetemes előnyre tett szert a bajnoki tabellán.

A csapatot irányító Martin Whitmarsh Silverstone-ban úgy nyilatkozott, egyre kevesebb esélyük van a bajnoki címre, céljuk az, hogy versenyeket nyerjen a szezon második felében.

Lewis Hamilton ennek ellenére úgy nyilatkozott, a McLaren számtalanszor bizonyította már a múltban, hogy képes felállni a padlóról, és meggyőződése, hogy ezúttal is így lesz.

„Mi egy csapat vagyunk és ki fogunk lábalni ebből. Azon kevés csapatok egyike vagyunk, akik már sikeresen visszavágtak egy ehhez hasonló szituációból” – mondta Hamilton.

„Bár úgy tűnik, ez egy kemény időszak, már nyertünk versenyt idén, ha pedig megtesszük a következő lépést és felzárkózunk, lesznek újabb győzelmek is. Úgy gondolom, ez a csapat óriási lelkesedéssel dolgozik, rendkívüli szenvedéllyel és odaadással – tehát minden összetevő adott ahhoz, hogy valóban higgyünk ebben.”

„Jártunk már ilyen cipőben és nyertünk versenyeket, emiatt pedig úgy hiszem, hogy vissza fogunk térni.”

Hamilton csapattársa, Jenson Button hozzátette, a Forma-1-ben rendkívül szoros küzdelem zajlik az élcsapatok között, és való igaz, hogy jelenleg nincsenek ott, ahol lenni szeretnének teljesítmény tekintetében.

„A Forma-1-be óriási a versengés. Ha könnyű dolgunk van, az nagyszerű, de nem ez a helyzet. Nagyon versenyképes sportág és minden évben, amióta a Forma-1-ben vagyok, a McLaren versenyeket nyert. Ez pedig elképesztő” – mondta a brit versenyző.

„Jelenleg nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk, de nem adjuk fel, küzdeni fogunk és erősen fogunk visszatérni.”

A csapatot irányító Martin Whimarsh nem fél bevallani, hogy a McLaren jelenleg nem végez elég jó munkát, noha továbbra is úgy véli, a Brit Nagydíjon mutatott gyengélkedésben komoly szerepet játszott a fújt diffúzorokra vonatkozó szabályok szigorítása.

„A tény az, hogy a motorsport csúcskategóriában vagyunk, és itt nem könnyű nyerni” – mondta a szakember.

„Idén már kétszer sikerült, de ez nem elég számunkra. Túl sokszor voltunk másodikak vagy harmadikak. Senki sem szeret ezeken a helyeken végezni, ha pedig ötödikek vagy hatodik vagyunk, az még fájdalmasabb. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy előrelépünk. Ez az, amire törekszünk.”

„Hiszek a csapatban, hiszek abban, hogy képesek vagyunk a győzelemre, ezt már bizonyítottuk az évek során.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!