A McLarennél hisznek az új fejlesztésekben - F1VILÁG.HU

A McLarennél hisznek az új fejlesztésekben

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes csapatánál úgy érzik, sikerült előrelépéseket tenniük a múlt hétvégi Monacói Nagydíjon, noha pontosan tudják, nagy utat kell még megtenniük.


A McLaren Mercedes csapatánál úgy érzik, sikerült előrelépéseket tenniük a múlt hétvégi Monacói Nagydíjon, noha pontosan tudják, nagy utat kell még megtenniük.

Azt követően, hogy a wokingi gárda három futamot is pont nélkül zárt az elmúlt időszakban, Monte Carlóban Jenson Button és Kevin Magnussen is a legjobb tíz között ért célba.

Eric Boullier, a gárda csapatfőnöke elárulta, optimistán várják a folytatást, a kanadai hétvégére, az Osztrák Nagydíjra, valamint a silverstone-i megmérettetésre ugyanis jelentős fejlesztésekkel készül a csapat.

„Természetesen fontos volt, hogy ismét pontokat szerezzünk. A győzelmekért harcolunk, de ha erre nincs lehetőség, akkor a pontszerzés a cél” – mondta a francia szakember.

„Morális szempontból nagyon jót tett ez az eredmény a csapatnak.”

„Ami azt illeti, a hatodik és hetedik helyen zártuk volna a versenyt, de Kevin autója esetében veszítettünk az elektromos erőből, ezért néhány körig küszködött a tempóval. Aztán nyilvánvaló, hogy Kimi [Räikkönen] tönkretette a versenyét.”

Miután a monacói és kanadai versenypálya egyedi konfigurációjú autót igényel, a jelentősebb újítások csak Ausztriában kerülnek majd fel a McLaren autójára a jövő hónapban.

A Brit Nagydíjra aztán újabb fejlesztésekkel készül a csapat, a McLarennél ugyanis úgy gondolják, folyamatosan fejleszteniük kell idei autójukat, számos elemet ugyanis használhatnak majd a következő szezonban is.

„Vissza kell térnünk oda, ahol lennünk kellene. Ez a legfontosabb dolog. A monacói egy különleges verseny. Jó, hogy újra pontokat szereztünk, de a cél az, hogy minden futamon így legyen, és később pedig még több egységet gyűjtsünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!