A McLarennél hisznek Hamilton feltámadásában

Semmi jelentősége nincs annak, hogy Jenson Button vezetheti először a McLaren Mercedes 2012-es versenyautóját – árulta el a gárda csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.


Semmi jelentősége nincs annak, hogy Jenson Button vezetheti először a McLaren Mercedes 2012-es versenyautóját – árulta el a gárda csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.

A szakember a Formula-1.com-nak adott exkluzív interjújában a minap elmondta, nagy izgalmak közepette várják már az új szezont, ám az erőviszonyokat tekintve egyelőre sötétben tapogatóznak, hiszen fogalmunk sincs arról, riválisaik milyen versenygéppel állnak majd elő.

„A tesztek előtt nem tudhatjuk, milyen jól fog teljesíteni az autónk riválisainkéhoz képest” – fogalmazott Whitmarsh. „Teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes, de az összes többi csapat is olyan keményen dolgozik 2012-es autóján, mint mi.”

„De tekintettel az ismeretlen változókra – magyarán, hogy nem ismerjük riválisaink autóinak teljesítményét – csak annyit mondhatok, hogy az MP4-27-es az előző versenygépünk evolúciója, mely természetesen megfelel az új szabályoknak.”

„A McLarennél mindenki olyan keményen dolgozik, amilyen keményen csak tud, hogy a második helyet idén elsőre váltsuk. A McLaren 46 év alatt 20 bajnoki címet nyert, ez pedig fantasztikus rekord.”

A McLaren február 1-jén, tehát jövő szerdán rántja le a leplet új betontorpedójáról, mely néhány nappal később, Jerezben pályára is gurul majd. A négynapos jerezi tesztsorozaton Lewis Hamilton és Jenson Button is 2-2 napot tölthet el majd az MP4-27-es volánja mögött, ám utóbbi versenyző lesz az, aki először vezetheti majd az új modellt.

Arra a kérdésre, hogy van-e ennek bármi jelentősége, illetve, hogy a tavalyi eredmények alapján osztotta-e be tesztprogramját a McLaren, Whitmarsh a következőképp felelt.

„Semmit sem jelent. Jenson és Lewis is sok időt tölt majd el a következő hetekben Spanyolországban. Szerencsések vagyunk, hogy két világbajnok versenyzővel állhatunk rajthoz. A McLaren szellemisége mindig is az volt, hogy egyenlő feltételeket biztosít versenyzőinek, és ez így is marad. Szóval egyszerűen csak így alakult, hogy Jenson vezet az első napon, Lewis pedig a másodikon. Ez könnyen fordítva is megtörténhetne.”

Mint ismert, Button tavaly másodikként zárta a bajnokságot 270 megszerzett pontjával, míg csapattársa 227 egységgel csak az ötödik helyen zárt. Hamilton nehéz idényen van túl, a csapat azonban teljes mellszélességgel mögötte áll, és abban bízik, a brit idén erősebb lesz, mint valaha.

„Lewis három versenyt nyert 2011-ben, így egyike volt annak a három pilótának, akik több mint egy futamon diadalmaskodtak. A másik kettő versenyző Sebastian [Vettel] és Jenson volt. Lewis tavalyi szezonját sokan kemény idényként írják le, és kétségtelen, hogy van is igazság ebben. Viszont ő a legszigorúbb kritikusa saját magának. Ő egy zseniális autóversenyző, egyike a leggyorsabbaknak, akiket valaha láttam. És ez az oka annak, hogy a tavalyi év során is szerettük volna rendszerint megnyugtatni őt arról, hogy 100 százalékig mögötte állunk.”

„Lewis fontos tagja a McLaren családjának, a fél életét nálunk töltötte. Része a McLaren történetének, tagja ennek a családnak. És ezt ő is tudja.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!