Friss hírek

A McLarennél már jó ideje tudtak Seidl távozásáról

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown már jó ideje tudott arról, hogy Andreas Seidl távozni kíván a csapattól, Frederic Vasseur távozása azonban felgyorsította az eseményeket.

A Sauber kedden jelentette be, Vasseur távozik a jelenleg Alfa Romeo néven szereplő istállótól, azóta pedig már azt is tudni lehet, hogy a francia szakember Mattia Binottót váltja a Ferrarinál. Hogy Vasseur helyét ki veszi át a hinwili csapatnál, azt egyelőre nem tudni, a Sauber mindenesetre bejelentette, hogy leszerződtette a McLaren csapatfőnökét, Andreas Seidlt, aki vezérigazgatóként csatlakozik a vállalathoz.

A McLaren úgy döntött, Seidl utódjául Andrea Stellát nevezi ki, Zak Brown, a wokingiak vezérigazgatója pedig elárulta, arról már korábban tudott, hogy a német szakember távozni kíván a csapattól – eddig azonban úgy volt, hogy csak 2025 végén köszön el, hogy az Audi F1-es projektjét felügyelje.

Hirdetés
 

„Andreas – aki kiváló munkát végzett itt, a McLarennél az elmúlt néhány idényben – nagyon transzparens módon informált engem a szezon során, hogy máshova megy, amint a szerződése lejár 2025 végén” – árulta el Brown. „Feltehetően elég világos, mi lett volna az az állomás, ami abszolút érthető, ha az ő hátterét nézzük.”

„Akkor úgy voltunk vele, hogy szeretnénk folytatni a közös munkát a közeljövőben, mivel a kapcsolat nagyon egészséges volt, és nagyon fegyelmezetten dolgozott. A szezon végén tudattuk volna a világgal, hogy változás lesz a 2025-ös idény végén. Mielőtt a nyilvánosság elé álltunk volna, az első ember, akit fel akartam hívni a csapat vezetése kapcsán, az Andrea volt – de akkor még nem voltam biztos benne, hogy megfontolná-e.”

„A Forma-1 gyors világában, amikor világossá vált, hogy Fred [Vasseur] a Ferrarihoz megy, Finn Rausing – akit már egy évtizede ismerek, és remekül kijövök vele – felhívott, hogy tudnánk-e beszélni arról, hogy Andreas esetleg előbb elengedjük.”

„Az én reakcióm pedig az volt, hogy amennyiben Andrea csatlakozni akarna csapatfőnökként, akkor boldogon megejtem a változtatást most, és így mindenki a megfelelő helyen lesz a belátható jövőben.”

„Szóval beszéltem Andreával, még mielőtt tudatában lett volna annak, hogy Andreas eleve távozni fog a 2026-os szezonra. És pár remek beszélgetés után Andrea kedvesen elfogadta a pozíciót, aminek köszönhetően nagyon kényelmes helyzetbe kerültünk, hiszen ő volt az első választásunk a csapat vezetésére.”

Brown azt nem árulta el, Seidl pontosan mikor közölte vele, hogy az Audihoz kíván távozni, de nevetve hozzátette: „Az első verseny után, az utolsó verseny előtt.”

A McLaren vezérigazgatója arról is beszélt, nem kívánták felmondási idővel megnehezíteni Seidl dolgát.

„Az elsődleges szándék az volt, hogy folytassuk, ahogy általában. Ami a felmondási időt illeti, remek a kapcsolatunk. Tudom, hogy sok csapat kijátssza ezt a kártyát, de azt gondolom, a McLarennél mi demonstráltuk, hogy vannak megfelelő módjai egy partnerség felbontásának, legyen szó versenyzőkről, vagy alkalmazottakról.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!