Friss hírek

A McLarennél nem tartanak visszaeséstől

Nem hibáztatható a McLaren Mercedes vezérkara azért, amiért technikai igazgatójuk, Paddy Lowe az idei szezon végén távozik a wokingi alakulattól – nyilatkozta Jonathan Neale ügyvezető.


Nem hibáztatható a McLaren Mercedes vezérkara azért, amiért technikai igazgatójuk, Paddy Lowe az idei szezon végén távozik a wokingi alakulattól – nyilatkozta Jonathan Neale ügyvezető.

A wokingi gárda a héten jelentette be, hogy Lowe feladatkörét az eddig főmérnökként tevékenykedő Tim Goss veszi át, a szakember ugyanis az idei szezont követően távozik a csapattól – minden bizonnyal a Mercedeshez.

A McLaren ügyvezetője, Jonathan Neale megvédte csapatát, mondván, senki sem tudta volna megakadályozni Lowe távozását.

„A rabszolgaságot már rég eltörölték. Nagyon nehéz leláncolni valakit” – mondta a szakember újságíróknak nyilatkozva.

„Még ha van is egy vízálló szerződésed, a helyzet az, hogyha valaki hétfőn odamegy hozzád, és azt mondja, ’nem szeretek itt lenni, nem tetszik a viselkedésetek, és nem fizettek elég pénzt’, vagy ilyesmi, akkor az ember nem akarja, hogy az az adott valaki a csapatnál maradjon.”

Neale elmondta, az, hogy a Mercedes ilyen élénken érdeklődött Lowe szolgálatai iránt, valójában jól mutatja a McLaren mérnöki gárdájának erejét.

„Ostobaság volna azt mondani, nem fog nekünk hiányozni Paddy, aki már 19 éve velünk volt. Viszont egy élenjáró szervezetet sikerült felépítenünk, és rugalmas csapatunk van.”

A McLaren színeiben negyedik bajnoki szezonjára készülő Jenson Button sem tart visszaeséstől.

„Az, hogy Tim [Goss] kapja a technikai igazgatói pozíciót, fantasztikus” – mondta a brit.

„Ő tervezte a 2012-es autót, mely hét versenyt megnyert, szóval tudja, mit csinál. Nagyon kedvelem Paddy-t, jó volt együtt dolgozni vele az elmúlt években. Nemcsak a munkakapcsolatunk volt kiváló, de barátként is számíthattam rá.”

„Ő egy remek fickó, egy szórakoztató karakter. A dolgok viszont változnak, és ki akar próbálni valami új dolgot. Viszont én nem azért szerződtem ide, mert ő, vagy Lewis [Hamilton] itt volt. Azért jöttem ide, mert ez a McLaren – az örökség és a történelem adott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

A McLarennél nem tartanak visszaeséstől
Ocon: Alonso a példaképem volt, most a csapattársam lesz
A Mercedes egyelőre nem kacérkodik más versenyzőkkel
Kvyat lesz az Alpine tartalékosa 2021-ben
Bemutatta F1-es autóját az Alpine