A McLarennél tudják, a pályán kell meggyőzniük Norrist a folytatásról - F1VILÁG.HU

A McLarennél tudják, a pályán kell meggyőzniük Norrist a folytatásról

Azt követően, hogy nemrég meghosszabbította Oscar Piastri szerződését, a McLaren Forma-1-es csapata Lando Norrisszal is egyeztetéseket folytat már a jövőről – az istállónál azt mondják, a legjobb módja annak, hogy meggyőzzék a brit pilótát a maradásról, ha a folytatásban is jól teljesítenek a versenypályán.

Norris még tavaly februárban hosszabbította meg szerződését a csapattal egészen 2025 végéig, az elmúlt hónapokban azonban hallani lehetett olyan híreket, melyek szerint a riválisok élénken érdeklődnek szolgálatai iránt. A pletykák szerint különösen a Red Bull szerződtetné le szívesen az ifjú pilótát, Norris azonban nemrég egy interjúban azt mondta, egy pillanatig sem bánta meg, hogy hosszabbított a wokingiakkal.

A tehetséges versenyző szerződése alapján még két szezont biztosan eltölt a McLarennél, a csapatnál viszont szeretnék meggyőzni őt arról, hogy hosszabb távra is elkötelezze magát. Andrea Stella, az istálló csapatfőnöke ugyanakkor Japánban azt mondta, a legjobb módja ennek ha, ha a pályán mutatják meg, mire képesek.

„Kétségkívül vannak egyeztetéseink Landóval. Ezek nagyon jó beszélgetések, elégedettek vagyunk azzal, ahogy zajlanak” – mondta a szakember. „Ami a bizalmi szavazást illeti, vissza kell térnünk a tényekhez. Mi határozottan kifejeztük szeretetünket az emberi tényező kapcsán, és persze szeretnénk, ha lennének társaink az út során, főleg akkor, amikor nehéz ez az út.”

„Viszont beszélni kell a tényekről is, arról, hogy mik az alapok a jövőre, és miért is lehet bizalmat szavazni nekünk. Landóval pontosan ugyanezt csináljuk, próbáljuk őt annyira meggyőzni a pályán, amennyire csak lehet. Mi ezt mondjuk. Ő pedig felismeri a dolgot, próbálunk értelmet kreálni, miszerint ez folytatódni fog a következő években.”

Stella kifejtette, nem akar olyan ígéreteket tenni, amiket aztán nem tudnak betartani.

„Nem érezném magam kényelmesen, ha egyeztetnék egy versenyzővel, és próbálnám meggyőzni őt olyan lapokkal, melyek nincsenek is a kezemben. Nem akarom olyan helyzetben találni magam, amikor egy versenyző azt mondja, ’hé, azt mondtad, hogy ez lett, de nem így történt’. Nem akarok ilyen helyzetbe kerülni.”

„Szóval az én egyeztetéseim, Zak (Brown) egyeztetései a tények legjobb tudásunk szerinti értékelései. Nem kell bevásárolnunk embereket. Azt akarjuk, hogy az emberek szavazzák meg nekünk a bizalmat, velünk maradjanak, és őszintén higgyenek a McLarennel való közös útban.”

A Norisszal való egyeztetések során kétségkívül komoly téma lesz az, hogy a McLaren milyen motorokkal áll majd rajthoz a Forma-1-ben 2026-tól. A wokingiak jelenleg a Mercedes erőforrásait használják, ám nem kizárt, hogy partnert váltanak. Stella elárulta, már a Piastrival való hosszabbítás kapcsán is felmerült ez.

„2026 a Piastrival való egyeztetéseknek is részét képezte, de nem volt nehéz tárgyalás. A lényeg, hogy prezentálni tudtuk a tényeket, a tények pedig megmutatták, mire volt képes a csapat a közelmúltban.”

„Bár ezek a tárgyalások valójában már régebben megtörténtek, nemcsak a pályán való fejlődést láttuk, hanem a fejlesztéseket is, amik a szingapúri újítási csomagot eredményezték. Illetve azt is, ami a jövő évi autó kapcsán a háttérben igazán ígéretesnek tűnik.”

„A 2026-os erőforrás megerősítése is meglehetősen előrehaladott állapotban van. Nagyon elégedettek vagyunk a 2026-os tárgyalások irányával. Azt gondolom, ez elmondható a mi oldalunkról, illetve Oscar oldaláról is. Szóval mindkét fél részéről meglehetősen könnyű döntés volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!