Friss hírek

A McLarennél tudják, versenyzőik aggódnak jövőjük miatt

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója elismeri, versenyzőik számára aggasztó lehet a jövőjüket övező bizonytalanság, elmondása szerint azonban csapata számára mindenképpen jobb, ha kivárnak még egy kicsit 2015-ös felállásukkal kapcsolatban.


Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója elismeri, versenyzőik számára aggasztó lehet a jövőjüket övező bizonytalanság, elmondása szerint azonban csapata számára mindenképpen jobb, ha kivárnak még egy kicsit 2015-ös felállásukkal kapcsolatban.

A wokingi gárda jövőre hosszú távú partnerséget kezd meg a Hondával, idén azonban egyelőre nem tudott nagyot alakítani: jelenleg a Force Indiával kell megküzdenie a konstruktőri hatodik helyért.

Egyelőre sem Jenson Button, sem Kevin Magnussen szerződését nem hosszabbította még meg a McLaren, a csapat ugyanis azt szeretné, ha versenyzői hosszú távon elkötelezettek lennének.

„Dolgozunk a következő évekre vonatkozó, versenyzőkkel kapcsolatos stratégián” – mondta Eric Boullier, az istálló versenyigazgatója.

„Fontos, hogy évekről beszéljünk, hiszen három, de akár öt évre keresünk versenyzőt. Az is igaz, hogy miután Ron [Dennis] visszatért januárban, én pedig új emberként megérkeztem a csapathoz, egy kicsit több időt kértünk erre. Ugyanakkor megengedhetjük ezt magunknak, még ha meg is értem, hogy ez elég kényelmetlen pozíció versenyzőink számára.”

Boullier mindazonáltal kifejtette, mind Button, mind Magnussen munkájával nagyon elégedettek.

„Jobban teljesítenek, mint azt elvárhatnánk tőlük. Hiszen mindenekelőtt nem adtunk kellőképpen jó autót alájuk, és természetesen minél rosszabb az autó, annál nehezebb is vezetni. Most megpróbálunk olyan hamar javítani a teljesítményen, amilyen hamar csak lehet.”

„Ami magát a vezetést illeti, mindketten nagyon jó munkát végeznek. Kevin dobogóra állt az első versenyen, aztán nyilván meg kellett tapasztalnia néhány dolgot, ami része a tanulási folyamatnak. Ami Jensont illeti, hihetetlenül profi, és amit lehet, azt kihozza az autóból.”

Azt követően, hogy a McLarenek hétvégén Sebastian Vettel Red Bulljával és Fernando Alonso Ferrarijával csatázhattak Belgiumban, Boullier úgy véli, csapata optimistábban várhatja a bajnokság második felét.

„Az autónk tisztességesen teljesített egy olyan tempós pályán, mint amilyen a spái, és arra számítunk, hogy Monzában is így lesz. Aztán Szingapúrtól kezdve már lesz egy nagyon fejlesztési csomagunk, ami reményeink szerint beváltja a hozzá fűzött reményeket.”

„És aztán az év vége előtt terveink szerint lesznek további fejlesztések, melyekkel leszakíthatjuk magunkról a Force Indiát és melyek segíthetnek bennünket a Ferrarival, a Williamsszel és a Red Bull-lal megvívandó csatákban.”

„Fogalmam sincs, hogy összejöhet-e még egy dobogó idén, de ha tisztességesen elvégezzük a munkánkat, akkor lehetséges.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek