A McLarenre ösztönzően hat a Force India remeklése

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh úgy gondolja, hogy partnerük, a Force India múlt hétvégén mutatott fantasztikus teljesítménye egyfajta figyelmeztetés a wokingi alakulat számára, hogy jobb munkát kell végeznie a jövőben.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh úgy gondolja, hogy partnerük, a Force India múlt hétvégén mutatott fantasztikus teljesítménye egyfajta figyelmeztetés a wokingi alakulat számára, hogy jobb munkát kell végeznie a jövőben.

A Force India a tavalyi évad végén azért szakított a Ferrarival, hogy egy szorosabb partneri kapcsolatot alakíthasson ki a McLaren-Mercedesszel, melynek értelmében nem csak a teljes hajtásláncot, hanem más technikai segítséget is kap.

Úgy tűnik, az együttműködést ki is használta az indiai gárda, ugyanis az utóbbi időben egyre jobban teljesít, amit jól bizonyít, hogy Giancarlo Fisichella kis híján megnyerte a hétvégi Belga Nagydíjat, amit a pole pozícióból kezdhetett meg.

Ezzel szemben az “anyacsapat”, a McLaren egész hétvégén szenvedett, így nem csoda, hogy Whitmarsh még keményebb munkára sarkallja csapatát, amely szintén hatalmasat lépett előre a szezon eleje óta.

“Végig nagyon gyorsak voltak Spában, túlszárnyaltak bennünket, így muszáj lesz felkötnünk a gatyánkat, és bár nem élvezzük azt, ha elvernek minket, ez jót tesz a sportnak” – mondta a csapatfőnök.

“Biztos vagyok abban, hogy az ilyen sikerek meggyőzik Vijay-t (Mallya – csapattulajdonos), és a csapat szponzorait illetve támogatóit, hogy elhiggyék, ez lehetséges. Talán visszaesnek a következő versenyen, de megvan a remény és várakozás, hogy meg tudják csinálni, és ez egy hatalmas motiváció.”

“Elérték, hogy felkössük a gatyánkat, és megnézzük, hogy mit tudunk tenni, hogy biztosan eléjük kerüljünk a jövőben” – folytatta a csapatfőnök, aki rámutatott arra, hogy partnerük kiválóan dolgozott autóján az elmúlt időben, ennek köszönhető a feltámadás.

“Egy kiváló motorjuk és váltójuk van, ugyanolyan, mint a miénk, de kiválóan dolgoztak az autójukon, és ez eredményezi a különbséget. Azonban megvannak az erőforrásaink ahhoz, hogy behozzuk a lemaradásunkat. Majdnem olyan keményen dolgoznak, mint mi, így abszolút megérdemlik.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!