A McLarent lenyűgözte a Mercedes versenyautója

Lenyűgözte a McLaren főtervezőjét a Mercedes 2017-es versenyautója – ezt maga Peter Prodromou árulta el a minap.


Lenyűgözte a McLaren főtervezőjét a Mercedes 2017-es versenyautója – ezt maga Peter Prodromou árulta el a minap.

A szakember elárulta, a Mercedes és a Ferrari autóján is feldezezhető úgynevezett T-szárnyat a McLaren mérnökcsapata a következő hetekben alaposan kiértékeli majd.

Hirdetés
 

„Van egy terület a szabálykönyvben, amit nem úgy alkalmaztak, mint ahogyan arra számítottak, amikor megalkották az új szabályokat – és ez lehetővé tette ezeknek a T-szárnyaknak a használatát ezen a területen. Olyasvalami ez, amit mi is vizsgálunk” – mondta a szakember.

„Az autó, amely a leginkább lenyűgözött engem eddig, az a Mercedes. Világos, hogy rengeteg munkaórát áldoztak az autóra. Ez az az autó, amely kiemelkedik.”

„Ugyanakkor azt gondolom, különösebb meglepetéseket – melyek kiskapukat használnak ki – eddig nem láttunk.”

Prodromou kifejtette, a McLaren MCL32-es versenyautóján is rengeteget dolgoztak – annak tervezése már 2015 őszén megkezdődött.

„Nagyon sok időt szántunk az autó alapkoncepciójára. Ezt a projektet valójában jó 18 hónappal ezelőtt elkezdtük már. A rendelkezésre álló idő oroszlánrészét arra használtuk fel, hogy jó alapokat biztosítsunk.”

„Szóval jelenleg abban a kiváló helyzetben vagyunk, amikor is komoly előrelépéseket tehetünk. A legfőbb kihívás most az, hogy mindezt olyan gyorsan átültessük a pályán nyújtott teljesítménybe, amilyen gyorsan csak lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!