A McLarent nem lepte meg Kovalainen teljesítménye - F1VILÁG.HU

A McLarent nem lepte meg Kovalainen teljesítménye

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis elégedetten nyilatkozott versenyzője, Heikki Kovalainen teljesítményéről, miután a finn pilóta megszerezte pályafutása első pole pozícióját a szombati időmérőn Silverstone-ban.

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis elégedetten nyilatkozott versenyzője, Heikki Kovalainen teljesítményéről, miután a finn pilóta megszerezte pályafutása első pole pozícióját a szombati időmérőn Silverstone-ban.

Kovalainen eddig fantasztikusan teljesít ezen a hétvégén, amit az is bizonyít, hogy senkitől sem zavartatva, fölényes diadalt aratott a tegnapi időmérő edzésen, így az élről kezdheti majd meg a 60 körös Brit Nagydíjat.

Azt követően, hogy a szezon első felében balszerencse és problémák sújtották, a finn pilóta úgy tűnik, feltámadt, ami egyáltalán nem lepte meg a McLaren vezetését, különösképpen Ron Dennist, aki elmondása szerint mindig is tudta, hogy eljön majd Kovalainen ideje.

“Úgy gondolom, hogy Heikki folyamatosan javult az idei évben” – mondta Dennis. “Mikor először találkoztunk, rá kellett jönnünk arra, hogy egy teljesen más szellemben működő csapatból érkezik, ahol másképpen állnak hozzá a dolgokhoz.”

“Azt követően, hogy felmértük fizikai felkészültségét, tudtuk, hogy sok munka vár még rá, más módon kell edzenie, és időbe fog telni, míg Lewisszal egy szintre kerül. Azzal számoltunk, hogy ez a szezon közepéig el fog tartani, de már eddig is számos kiváló versenyt teljesített.”

A Mercedes-Benz sportigazgatója, Norbert Haug úgy gondolja, hogy eljött Kovalainen ideje, aki végre valóban megkezdheti a bajnokságot, miután rengeteg problémája volt a szezon első felében, melyek miatt értékes pontokat vesztett.

“Már a múlt heti tesztprogram első körétől kezdve nagyon gyors volt ezen a pályán, aminek nagyon örülök” – mondta a német szakember. “Talán valakit meglepetésként ért a hétvégi teljesítménye, de nem minket, mert mi tisztában voltunk azzal, mire volt képes a teszteken, és az edzéseken.”

“Heikki nagyon is megérdemli az első rajthelyet. Mindenki tudja, mi történt vele a szezonnyitón Melbourne-ben, mikor pályára küldték a biztonsági autót. Rengeteg ponttól esett el, és talán nem kell mondanom, hogy nem éppen szerencsés így kezdeni egy új évadot, különösen mikor az ember egy új csapatban versenyez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!