A McLarent sokkolta az AlphaTauri tempója - F1VILÁG.HU

A McLarent sokkolta az AlphaTauri tempója

HIRDETÉS
Nagyon meglepte az AlphaTaurik szombati tempója a McLaren Forma-1-es csapatának versenyzőit – a Red Bull kiscsapata remekelt az Emilia Romagna Nagydíj időmérő edzésén, a McLarenek viszont annyira nem villogtak.
Lando Norris, McLaren MCL35, rides over a kerb

A hétvége eddigi nagy meglepetését kétségkívül Pierre Gasly szolgáltatta, aki a 4. rajtkockát csípte el a szombati időmérőn – elmondása szerint legjobb F1-es kvalifikációját futva.

Csapattársa, Daniil Kvyat sem ment rosszul, ő a 8. rajthelyet szerezte meg tegnap, megelőzve mindkét McLarent.

Lando Norris így a 9., Carlos Sainz pedig a 10. helyről vághat neki a mai, imolai versenynek.

„Szerintem egy kicsit mindannyian többet vártunk” – mondta Sainz az időmérő után. „Gyorsak voltunk a szabadedzésen, és jók voltak az érzéseink az autóval kapcsolatban is.”

„De a Q1-ben két szettet kellett használnom, érzésre már nem volt olyan jó a helyzet, és aztán csak próbáltunk felzárkózni, ami azt jelentette a Q3-ra, hogy csak egy garnitúra gumim maradt, és össze kellett raknom egy tisztességes kört.”

„Úgyhogy egy kicsit hátrébb vagyunk annál, mint ahol akartunk végezni. Az AlphaTauri [Gasly] közel 4 tizeddel gyorsabb volt. Szóval az AlphaTauri, a Ferrari és a Renault gyorsabb volt nálunk, vasárnap ezért fel kell zárkóznunk.”

A McLarennél annak viszont örülhetnek, hogy mindkét Racing Point, illetve Esteban Ocon Renault-ja előtt végeztek. A wokingi gárda szoros csatát vív e két csapattal a konstruktőri 3. helyért.

Norris az időmérő után – csapattársához hasonlóan – viszont arról beszélt, meglepte őt az AlphaTauri teljesítménye.

„Úgy éreztem, jó munkát végeztünk, de a többiek gyorsabbak voltak nálunk – főleg az AlphaTaurik tűnnek nagyon gyorsnak ezen a hétvégén” – mondta a brit.

Hirdetés

„Néhány versenyen nagyon-nagyon jók, máskor nem annyira. Úgy tűnik, ezen a pályán igazán erősek és magabiztosak. Múlt hétvégén csak Pierre volt ennyire erős, most viszont mindkét autó az, emiatt pedig két hellyel hátrébb vagyunk a megszokottnál.”

„Viszont még így is a két Racing Point, illetve az egyik Renault előtt állunk, szóval jó nap volt. De az AlphaTaurik tempója egy kicsit jobb volt. Az autót ugyanakkor jó volt vezetni, magabiztosnak éreztem benne magam – csak nem voltunk elég gyorsak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!