A Mercedes a Brit Nagydíjon sem vár nagy áttörést - F1VILÁG.HU

A Mercedes a Brit Nagydíjon sem vár nagy áttörést

HIRDETÉS
A német Forma-1-es istálló felkészült arra, hogy az ausztriai versenyhétvége után a brit forduló is nehézségeket tartogat számára.
2023 Austrian Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes garage

A múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon a Mercedes az idei leggyengébb versenyhétvégéjét teljesítette: George Russell a hetedik, Lewis Hamilton pedig több időbüntetés után csak a nyolcadik helyet szerezte meg. Toto Wolff scapatvezető szerint az istálló rövidesen képes lesz összeszedni magát, de a nagy áttörést nem a most aktuális Brit Nagydíjra várja.

„Meggyőződésem, hogy mindennel rendelkezünk, ami a visszavágáshoz szükséges. Rossz hétvégénk volt, de ezek az autók minden csapat számára kiszámíthatatlanok. Láttunk más istállóktól is gyengébb hétvégét, például a Ferraritól vagy az Aston Martintól. Még Sergio Perez teljesítménye is hullámzik a Red Bullnál. Nagyon reméljük, hogy ez a pálya miatt történt velünk, de ide [Silverstone-ba] sem égbeszökő elvárásokkal érkeztünk. Az autó további fejlesztésekre szorul.”

Wolff kihangsúlyozta, hogy a 2022-ben bemutatott, a talajhatást kiaknázó versenyautók a korábbiakhoz képest teljesen eltérő fejlesztési hozzáállást igényelnek. Szerinte ebbe csak a Red Bullnak sikerült beletalálnia.

„Egyáltalán nem magától értetődő a megfelelő eszközök használata. Hiszem, hogy ez egyedül a Red Bullnak sikerült. Előnyt élveznek, és nem fognak megállni. Mögöttük mindenki – a Ferrari, az Aston Martin, mi, és néha az Alpine – nagyon szoros mezőnyt alkot. Bele kell húznunk, máshogy nem fogjuk utolérni őket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!