A Mercedes a gumik miatt aggódik - F1VILÁG.HU

A Mercedes a gumik miatt aggódik

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy az első sorból vághat neki két versenyzője a vasárnapi Spanyol Nagydíjnak, a Mercedes nem lehet elég magabiztos, hiszen nem zárhatja ki annak az esélyét, hogy nem lesznek gondjai az abroncsokkal.


Annak ellenére, hogy az első sorból vághat neki két versenyzője a vasárnapi Spanyol Nagydíjnak, a Mercedes nem lehet elég magabiztos, hiszen nem zárhatja ki annak az esélyét, hogy nem lesznek gondjai az abroncsokkal.

Mindezt a csapatfőnök, Ross Brawn árulta el a riportereiknek Barcelonában, ahol nem is alakulhatott volna számukra jobban a szombati időmérő, ahol versenyzői az első két helyen végeztek.

„A verseny a legfontosabb része a hétvégének, az számít” – mondta a szakember.

„Természetesen jobb a mezőny elejéről rajtolni, ahonnan mi fogunk, azonban a jó beállítás és a megfelelő gumihasználat abszolút kritikus. Nagyon sok időt szenteltünk erre ezen a hétvégén, véleményem szerint többet nem is foglalkozhattunk volna ezzel.”

„Azonban hogy őszinte legyek, csak holnap tudhatjuk meg, mi a helyzet, mivel nem tudjuk, hogy a többiek milyen formában vannak. Jobbak voltak a hosszú etapjaink a mai napon, mint tegnap, ami kiváló, de jelenleg nem tudhatjuk , hogy ez elég-e.”

„A legfontosabb számunkra most az, hogy a saját versenyünket fussuk, ne próbáljunk meg megverni olyanokat, akik jobban bánnak a gumikkal, mert ha ezt teszed, akkor dupla hátrányba kerülsz. Szóval a saját versenyünket futjuk majd és megnézzük, ez mire lesz elég, hol tudunk végezni.”

Arra a kérdésre, hogy el tudja-e képzelni, hogy Nico Rosberg az első pozícióból a kilencedik helyre csúszik vissza mindössze egy kör alatt, ahogy azt tette az elmúlt versenyen Bahreinben, Brawn így felelt: „Nem elképzelhetetlen. A srácok a pályán a gumik teljesítőképességének határát veszegetik.”

„Amint túlléped ezt a határt, a gumiknak vége. Ezek az abroncsok nem olyanok, hogy ha egyszer a határ fölé viszed őket, akkor egyszerűen csak lehűtőd őket egy picit és azonnal ismét jól fognak működni.”

„Mindenki azon van, hogy a lehető legjobban kezelje a gumikat. Azt hiszem, hogy szinte minden pályán tönkre lehet tenni egy versenyt azzal, hogy nem jól bánsz a gumikkal, legyél Bahreinben, Monacóban vagy éppen Montrealban.”

Hirdetés

„A versenyzőkön és a csapatokon múlik, miként tudnak felnőni ehhez a feladathoz, és miként tudják kezelni a helyzetet, a végén pedig az győzedelmeskedik, aki a legjobban tette ezt.”

Rosberg csak ismételni tudta csapatfőnöke szavait, és elmondta, hogy óvatosan várja a vasárnapi futamot.

„Nagyon óvatos vagyok, mert Bahreinben mindenki nagyon izgatott volt szombaton, aztán senki nem volt boldog vasárnap” – mondta a német pilóta, aki az elmúlt versenyt is az élről kezdhette meg, de esélye sem volt ellenfeleivel szemben a versenyen.

„Szóval ma még inkább óvatos vagyok, persze továbbra is örülök, hogy a pole pozícióban vagyok, hiszen nagyon jó érzés. Biztos vagyok abban, hogy sikerült javítanunk a versenyteljesítményünkön, de a cél az, hogy jobbak legyünk, mint az elmúlt futamon.”

„Nem kellene komoly előrelépésre számítanunk. Mindössze egy kicsivel akarunk jobbak lenni, mint az elmúlt futamon. Lewis az ötödik lett Bahreinben, szóval ez egy reális cél lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!