A Mercedes a győzelmet célozza meg Bahreinben - F1VILÁG.HU

A Mercedes a győzelmet célozza meg Bahreinben

HIRDETÉS

A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn ugyan tisztában van azzal, hogy jobb formában is várhatnák a szezonnyitót, nem titkolja, hogy céljuk a győzelem megszerzése lesz a Bahreini Nagydíjon.

A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn ugyan tisztában van azzal, hogy jobb formában is várhatnák a szezonnyitót, nem titkolja, hogy céljuk a győzelem megszerzése lesz a Bahreini Nagydíjon.

A brit szakember korábban már elmondta, hogy nem sikerült száz százalékosan a felkészülésük, azonban magabiztosan várja a szezonnyitót, ahol reményei szerint harcban lesznek az élmezőnnyel, és akár még a győzelemre is esélyesek lehetnek.

“Célunk az, hogy már Bahreinben megszerezzük első győzelmünket” – jelentette ki Brawn a formula1.com-nak.

“Amint meglátjuk, hogy hol állnak a többiek, megtudjuk, hogy milyen kihívással nézünk szembe, és miként kell reagálnunk. Célunk mindig az, hogy megnyerjük a következő versenyt, és a következő verseny Bahreinben lesz.”

A csapatfőnök elmondta, hogy még nagyon sok munka vár rájuk, ugyanis nem állnak olyan jól, ahogy szeretnének, leginkább azzal van problémájuk, hogy a Mercedes MGP W01 teljesítménye nem elég egyenletes.

“Nem vagyunk olyan jól felkészülve, ahogy azt szeretném, de ez csak idő kérdése. Egy igen nehéz téli időszakon vagyunk túl. Ez volt az első tél, hogy 700 helyett csak 450 emberünk volt, és emiatt néhány területen talán lemaradtunk.”

“Azonban összességében elégedett vagyok az autóval, mert van benne potenciál, és ígéretes. Fel kell gyorsítani a fejlesztési tempót, és akkor nem lesz gond” – folytatta Brawn, aki szerint a teszteredmények egyáltalán nem reprezentatívak, és csapata lemaradása nem olyan nagy, mint azt egyesek gondolhatják.

“Michael (Schumacher) nem teljesített igazi üres tankos kvalifikációs kört, de Nico (Rosberg) igen, és egyáltalán nem volt rossz a teljesítménye.”

“A legjobb idővel fejezte be a harmadik tesztnapját, így nem gondolom azt, hogy egy másodperc lenne a lemaradásunk. Ahogy azt már korábban is elmondtam, nem állunk ott, ahol szeretnénk, de a célunk felé haladunk.”

Legtöbb riválisával ellentétben, a Mercedes GP nem vetette be összes újítását a téli tesztek utolsó állomásának helyet adó Barcelonában, hanem számos fejlesztését a szezonnyitón fogja először pályára vinni, amiktől további előrelépést remél.

Hirdetés

“Egy javítócsomaggal érkezünk Bahreinbe” – erősítette meg Brawn. “Úgy döntöttünk, hogy nem visszük azt magunkkal Barcelonába, hanem az utolsó pillanatig kivárunk.”

“Megtanultuk, miként kell megbecsülni és futtatni az elemeket anélkül, hogy tesztelhetnénk azokat. Ez döntő fontosságú, mikor nem tesztelhetsz a szezon közben, jóllehet folyamatosan újításokkal kell előrukkolnod a bajnokság folyamán.”

“Barcelonában volt egy-két kisebb újítás, de a nagyobb csomag csak Bahreinben kerül bemutatásra.”

A javítócsomag néhány aerodinamikai újítást, illetve egy végleges diffúzort is tartalmaz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!