A Mercedes a leggyorsabb az egyenesben

Bár a múlt heti jerezi teszt után mindenki a Ferrari remek teljesítményéről beszélt, a mélyebb analízisekből bizony kiderül, a végsebességeket tekintve a Mercedes-erőforrások még mindig a riválisok előtt járnak.


Bár a múlt heti jerezi teszt után mindenki a Ferrari remek teljesítményéről beszélt, a mélyebb analízisekből bizony kiderül, a végsebességeket tekintve a Mercedes-erőforrások még mindig a riválisok előtt járnak.

A négynapos teszt három napján Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen diktálta a tempót Dél-Spanyolországban, míg az egyik napon az újonc Felipe Nasr volt a leggyorsabb a Ferrari-motoros Sauberrel.

A teszteredmények alapján sokan arra következtetnek, a Ferrari nagyot lépett előre V6-os hibrid motorjával, a végsebességek tekintetében azonban a Mercedes még mindig jelentős előnyben van a többiekkel szemben.

A versenyautók végsebességét a hátsó egyenes végén, közvetlenül a Dry Sack hajtű előtt mérték Jerezben, itt a második és harmadik napon Felipe Massa Williamse, valamint Nico Rosberg Mercedese volt a leggyorsabb, egyaránt 307,6 km/h-val, míg Pastor Maldonado a szintén Mercedes-motoros Lotusszal 306,8 km/h-val regisztrált.

A Mercedes-motorok legfőbb riválisa Max Verstappen a Renault-motoros Toro Rossóval, valamint Marcus Ericsson a Ferrari-motoros Sauberrel voltak, mindketten 303,3 km/h-s végsebességet értek el.

Ami a Ferrari versenyzőit illeti, csak Kimi Räikkönen adatai ismertek, egy transzponderprobléma miatt ugyanis Sebastian Vettel első két napban tett próbálkozásait nem rögzítették.

Habár a leggyorsabb körök tekintetében a Scuderia volt a legjobb Jerezben, Räikkönen végsebessége majd’ 7 km/h-val maradt el a Mercedesekétől.

Bár a végsebesség-adatokból messzemenő következtetéseket azért hiba volna levonni, úgy tűnik, a Renault-nak és a Ferrarinak még bőven van tennivalója, a Mercedes ugyanis továbbra is előnyben van riválisaival szemben.

A jerezi végsebességek:

1 Felipe Massa (Williams-Mercedes) 307.6 km/h
2 Nico Rosberg (Mercedes) 307.6 km/h
3 Pastor Maldonado (Lotus-Mercedes) 306.8 km/h
4 Max Verstappen (Toro Rosso-Renault) 303.3 km/h
5 Marcus Ericsson (Sauber-Ferrari) 303.3 km/h
6 Kimi Raikkonen (Ferrari) 300.8 km/h
7 Daniil Kvyat (Red Bull-Renault) 294.2 km/h
8 Jenson Button (McLaren-Honda) 277.6 km/h

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!