A Mercedes a poklot is megjárta az autója miatt - F1VILÁG.HU

A Mercedes a poklot is megjárta az autója miatt

HIRDETÉS
Toto Wolf szerint a Mercedes Forma-1-es csapatánál uralkodó érzelmeket nap mint nap a depresszió és az öröm váltakozása jellemezte, miközben az idővel versenyezve próbáltak gyógyírt találni az autójuk rossz tulajdonságaira.
2022 Hungary Grand Prix, Friday – Finn Pomeroy George Russell

Kétségkívül egy mély gödörből sikerült kimásznia a Mercedes istállójának a 2022-es szezon első felében. A csapat sorozatban nyolc konstruktőri világbajnoki győzelem után nehezen alkalmazkodott az idén életbe lépő technikai szabálymódosításokhoz, így az autójuk hosszú hónapokon keresztül körülményesen, gyakran erős delfinezés mellett teljesítette a versenyhétvégéket.

Az első néhány fordulón még az sem volt egyértelmű, hogy az istálló idén önerőből képes lesz dobogóra állni, ám hosszú hónapok verítékes munkáját követően kijelenthető, hogy a csapat felülkerekedett a legnagyobb nehézségein. Elég csak a július végi Magyar Nagydíjra gondolni, amelynek szombati napján George Russell pole-pozíciót szerzett, vasárnap pedig csapattársa, Lewis Hamilton társaságában állhatott fel a dobogóra. Toto Wolff csapatvezető nem titkolja, hogy borzasztóan nehéz időszakon vannak túl.

„Az igazság az, hogy szörnyen nehéz kétségek közepette élni. A depresszió és az öröm között hullámzol, hogy aztán a következő napon annak a fordítottját is megéld. Amikor azt érzed, hogy semmi sem működik, az az Idétlen időkre emlékeztet. Aztán a nem működő dolgokat elemezgetve elindulsz egy teljesen másik irányba, és rájössz, hogy az a járható út. A saját bőrünkön tapasztaltuk, amiről annyit papoltam, amit könyvekben olvastam: veszítened kell, hogy gyarapodhass” – fogalmazott a csapatfőnök.

A témához hozzászólva Andrew Showlin mérnökigazgató úgy fogalmazott, emberileg sokat kivett a csapatból a bizonytalanság és az eredménytelenség. Tovább nehezítette a helyzetüket, hogy a szigorú szabályok miatt kénytelenek voltak versenyhétvéget beáldozni a problémák feltárása érdekében.

„Azt inkább kihagytam volna, de sikerült fordítanunk. Mérnöki szempontból kétségkívül tanulságos volt, de emberileg nagy megpróbáltatásokkal néztünk szembe. Nem könnyű, amikor a legjobb mérnökök sem értik, az adatok miért nem felelnek meg a valóságnak” – tette hozzá a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!