A Mercedes a problémák ellenére bizakodó: Sok potenciál van az új autóban! - F1VILÁG.HU

A Mercedes a problémák ellenére bizakodó: Sok potenciál van az új autóban!

HIRDETÉS
Döcögősen alakult a bahreini teszt a Mercedes Forma-1-es csapata számára, az istállót irányító Toto Wolff azonban biztos benne, rengeteg potenciál van a 2022-es, W13-as kódjelű versenyautóban.
2022 Bahrain Pre-Season Test, Day 2 - Wolfgang Wilhelm George Russell Mercedes

A Mercedes egy vadonatúj fejlesztési csomagot vitt pályára a második előszezoni teszten, Bahreinben, és bár az autó megbízhatóan teljesített, nem viselkedett kezesbárányként: a versenyzők, George Russell és Lewis Hamilton is panaszkodtak az egyensúlyra, és mindketten azt mondják, sok munka vár még rájuk.

A Forma-1-es világbajnokág ezen a hétvégén rajtol majd el Bahreinben, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke pedig izgatottan várja már az új idényt. A szakember bizakodó, mert a problémák ellenére biztos benne, rengeteget tudnak még kihozni az új autóból.

„Egy új Forma-1-es szezon kezdete mindig izgalmas, idén pedig még inkább. Az új technikai -és sportszabályzatok miatt rengeteget mindent kell megtanulnunk és felfedeznünk” – mondta Wolff.

„Barcelonában produktív tesztet zártunk a W13-assal, aztán egy komoly fejlesztési csomaggal érkeztünk meg a bahreini tesztre, ami a csapat óriási erőfeszítéseinek volt köszönhető. Sok kilométert megtettünk, jó volt a megbízhatóságunk, és rengeteget tanultunk az autóról, de nem ment olyan simán az a három nap.”

„Számos beállítást kipróbáltunk, és sikerült fejlődést elérni a problémák megértésében, és még bőven van terület a fejlődésre. Sok potenciált tudunk még kihozni az autóból, és tudjuk, hogy mennyire fontos annak megértése, és az, hogy a maximumot hozzuk ki belőle. Ezért a következő napokban, hetekben és hónapokban erre fókuszálunk.”

Az előszezoni teszteken a Ferrari és a Red Bull is meggyőző formát mutatott, Wolff azonban azt mondja, nehéz megmondani, mennyire lesznek majd versenyképesek ellenfeleikhez mérten.

„Nehéz pontosan megmondani, hol foglalunk majd helyet a mezőnyben a hétvégén, Bahreinben, de épp ettől annyira izgalmas ez az új szezon, ez az új éra. Mindenki tiszta lappal kezd, és minden nyitott. Ahogy mindig mondjuk, azt imádjuk az F1-ben, hogy a stopper soha nem hazudik, szombaton pedig, az időmérőn először látjuk majd, hogyan is állnak az erőviszonyok. Izgatottan várom már, mit tartogat számunkra a hétvége.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!