A Mercedes a tesztekről: Hajszál került a levesbe - F1VILÁG.HU

A Mercedes a tesztekről: Hajszál került a levesbe

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányítót Toto Wolff elismerte, „hajszálat találtak a levesben” a bahreini tesztek első napjain, ám mindent megtesznek azért, hogy az idénynyitóra megoldást találjanak a felmerült problémákra.

A német istálló számára kétségkívül nem a várakozások szerint alakult az előszezoni felkészülést: ők tették meg a legkevesebb kört az összes csapat közül, a műszaki problémák mellett pedig az autó vezethetőségével is gondok adódtak.

A Mercedes mérnökigazgatója, Andrew Shovlin a bahreini zárónapon azt mondta, az adatokból az látszik, hogy a Red Bull jelenleg gyorsabb náluk.

 

Toto Wolff, a német istálló csapatfőnöke elismerte, vannak aggasztó dolgok, de ezeket megpróbáljon kiküszöbölni.

„Én mindig aggódom – néha megfelelő, máskor helytelen okok miatt. De az előszezoni tesztek mindig izgalmasak, mert mindig találunk hajszálat a levesben. Olyan dolgokat, amik nem jók, és mi eléggé küszködtünk az első pár napban” – mondta a szakember.

A Forma-1 csapatai közül csak a Mercedes nem járatta be autóját az éles tesztelés előtt, Valtteri Bottas pedig az első napon tapasztalt problémák után utalt rá, ez talán hiba volt. Wolff viszont azt mondja, nem arról van szó, hogy túlzottan elbízták magukat, és nem bánja azt sem, hogy nem tartottak bejáratást korábban.

„Ez nem önteltség kérdése. Oka vannak annak, hogy nem sok csapat nyert világbajnoki címeket, vagy nem nyert folyamatosan. Ez egy olyan szervezet, melynek energikusnak és motiváltnak kell maradnia folyamatosan, és ez nem triviális dolog.”

„Egy bejáratás – ha megfelelő körülmények között tesszük – lehetőséget ad arra, hogy megértsük egy kicsit jobban a dolgokat, de az első napokon látott meghibásodásainknak semmi köze nem volt ahhoz, hogy bejárattuk-e az autót, vagy sem.”

A Mercedes egyébként ma, Bahreinben már két autóval tart filmforgatást, Wolff pedig azt mondja, mindent megtesznek azért, hogy a jövő hétvégi idénynyitóra feljavuljanak.

„A tennivalók listáján most az adatok átrágása szerepel. Próbáljuk megérteni, hol teljesítettünk jól, és hol nem, hogy hol korreláltak az adatok a szélcsatornában látottakkal, és hol nem. Olyan ez, mint aludni egyet egy ötletre. Másnap az ember okosabban ébred.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!