Friss hírek

A Mercedes a végsőkig rejtegeti diffúzorát

A Mercedes GP a végsőkig kivár, és csak a márciusi szezonnyitó Bahreini Nagydíjon rántja le a leplet végleges diffúzoráról, árulta el Ross Brawn, a csapat vezetője.

A Mercedes GP a végsőkig kivár, és csak a márciusi szezonnyitó Bahreini Nagydíjon rántja le a leplet végleges diffúzoráról, árulta el Ross Brawn, a csapat vezetője.

Bár a brackley-i bázisú alakulat számos aerodinamikai újdonságot készül bemutatni a pénteki teszten Barcelonában, Brawn elmondta, hogy a végleges diffúzort majd csak Bahreinben, az első futamon viszik pályára, ami sokak szerint azt jelentheti, hogy a csapat készül valamire.

A tavalyi évben a Brawn GP mindenkit levert az utolsó téli teszten, mikor egyik pillanatról a másikra a mezőny élén termett ügyesen kialakított dupla diffúzorával, amit később hivatalosan is szabályosnak minősítettek, és a többiek is beépítettek autóikba.

Az azóta már Mercedes GP néven futó gárda sokkal szerényebben teljesített az első néhány teszten, mint elődje, azonban Brawn egyáltalán nem aggódik emiatt, mivel úgy érzi, még túl korai lenne messzemenő következtetéseket levonni, és amúgy is jónak tűnik az autó.

“Tisztában voltunk azzal, hogy nem fogjuk tudni megismételni a tavalyi évben látottakat, mikor már az első tesztünkön messze a legjobb volt a teljesítményünk” – mondta a brit szakember a Gazzetta dello Sportnak.

“Egyelőre még nem tudjuk megmondani, hogy győztes-e az autó, de azt tudjuk, hogy nem rossz. Voltak kisebb problémáink, de már Jerezben, a rossz idő ellenére is rengeteget javultunk, és sikerült jobban megértenünk az autó és a gumik viselkedését.”

Brawn a nagy visszatérő Michael Schumacherről sem feledkezett meg, aki elmondása szerint semmit nem vesztett erejéből, kiváló instrukciókkal látja el a mérnököket, de tisztában van azzal, hogy időre lesz szüksége ahhoz, hogy ismét felvegye a ritmust.

“Hatalmas segítség a jelenléte. Michael mindig is egy kiváló viszonyítási pont volt számomra. Két új versenyzőnk van, de ő igazából nem új: precíz, tiszta, tudja, hogy mit akar, és nagyon jól érzi az autót” – magyarázta Brawn, aki benne volt Schumacher össze bajnoki címében.

“Azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy három évet kihagyott, és ez idő alatt nagyon sokat változtak az autók. Egy számára teljesen új csapattal kell ismét visszatérnie, és felvennie a tempót, meg kell ismernie Rosberget, és ki kell tapasztalnia, hogyan tudnak együtt dolgozni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!