Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

A Mercedes a versenybeállításokra fókuszál

A versenybeállításokra fekteti a hangsúlyt a következő nagydíjakon a Mercedes GP alakulata – árulta el a csapatot irányító Ross Brawn, miután versenyzőjük, Nico Rosberg sokat szenvedett a vasárnapi Török Nagydíjon.


A versenybeállításokra fekteti a hangsúlyt a következő nagydíjakon a Mercedes GP alakulata – árulta el a csapatot irányító Ross Brawn, miután versenyzőjük, Nico Rosberg sokat szenvedett a vasárnapi Török Nagydíjon.

Rosberg remekül szerepelt a szombati kvalifikáción, hiszen a két Red Bull mögött a harmadik helyet szerezte meg, majd a rajtnál rögtön előrejött a második helyre.

A verseny előrehaladtával azonban a német egyre inkább visszaesett, mint később kiderült, azért, mert az MGP W02-es versenygép nagy üzemanyag-terhelés mellett túl rosszul bánt a Pirelli abroncsaival.

Éppen ezért a csapat megpróbál tanulni a történtekből, így a következő versenyeken rendkívüli hangsúlyt fektetnek majd az autók finomhangolására, hogy azok hosszabb távon is konstans köridőkre legyenek képesek.

„Az egyensúly, amit a versenyre beállítottunk Nicónak, nem volt olyan jó, mint reméltük, és sok üzemanyaggal az autó túl keményen bánt a gumikkal” – vallotta be Brawn.

„Ez elrontotta a verseny első felét, a második szakaszban azonban a tempónk sokkal jobb volt. Nico elkezdett felkapaszkodni, azonban akkorra már túl messze voltunk. Az ötödik hely még így is tiszteletreméltó eredmény, ha mindent figyelembe veszünk, de a versenybeállítások finomhangolása különleges prioritást élvez majd a következő futamokon, különösen azokon a pályákon, ahol a gumikezelés meglehetősen kényes dolog.”

„A szabadedzésen is köröztünk hasonló üzemanyagszinttel, viszont nagyon kevés idő állt rendelkezésünkre az eső miatt, és noha délután köröztünk sok üzemanyaggal, nem vettük észre a problémát.”

Míg Nico Rosberg ötödik lett Isztambulban, addig Michael Schumacher sorsa már a második körben megpecsételődött, amikor összeütközött a renault-s Vitaly Petrovval.

„Michael a másodi körben kiesett a játékból a nem tervezett kerékcsere miatt. Nehéz helyzetbe került, különösen azért, mert több más dolog is időveszteséget okozott számára a versenyen.”

„Összességében elmondható, hogy előreléptünk ahhoz képest, ahogy kezdtük a szezont, de még nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk. Továbbra is keményen dolgozunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!