A Mercedes abban sem volt biztos, hogy Hamilton rajthoz állhat Kanadában

Fotó: Mercedes
2019 Canadian Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff elárulta, a vasárnapi Kanadai Nagydíj előtt sokáig még az is kérdéses volt, hogy Lewis Hamilton egyáltalán rajthoz állhat-e az idény hetedik versenyén.

A világbajnoki címvédő másodikként ért célba Kanadában, Sebastian Vettel időbüntetése miatt azonban végül övé lett a győzelem.

Bár a csapat elégedetten távozhat Kanadából, Toto Wolff elárulta, valójában eddigi legnehezebb hétvégéjükön vannak túl.

Lewis Hamilton ugyanis még pénteken a falnak csapta autóját, a vasárnapi verseny előtt ráadásul darabjaira kellett szedni azt egy folyadékszivárgás miatt. Wolff elárulta, még abban sem voltak biztosak, hogy el tudnak indulni a futamon.

„Ami most egy győzelemnek tűnik, az a színfalak mögött valójában egy nagyon kemény hévége volt a csapat számára” – mondta Wolff.

„Az autónk egy hidraulikus szivárgás miatt milliónyi darabban volt. Nem voltunk biztosak abban, hogy tudunk vele versenyezni, illetve, hogy célba érünk-e vele. Aztán a csapat fele influenzás volt, amit senki sem látott.”

„Lance [Stroll] autójában elszállt a motor, és nem tudtuk, hogy ez hatással lesz-e ránk. Összességében ez volt a legkeményebb hétvégénk, még ha kívülről egyáltalán nem is tűnt annak.”

A Mercedes a kanadai hétvégén vetette be új specifikációjú motorját, mely Stroll autójában az utolsó szabadedzésen adta meg magát.

Wolff elárulta, csak növelte a stresszt, hogy a vasárnapi verseny végén Hamilton mindent megtett azért, hogy megelőzze Vettelt, habár tudta, ha 5 másodpercen belül marad, övé a győzelem.

„Szerintem csak világossá akarta tenni, hogy meg tudja őt előzni a pályán, és azt mondhassa, ’a pályán nyertem meg’. Ahelyett, hogy ezzel az 5 másodperces büntetéssel győzött volna” – magyarázta a csapatfőnök.

„Erre törekedett. Én pedig tudtam. Nem örültem neki, mert a fékek kezdtek túlmelegedni. De azt hiszem, ez egy versenyzői viselkedés, egy versenyzői döntés volt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!