A Mercedes akár télig is várhat Bottas és Russell jövőjével kapcsolatban - F1VILÁG.HU

A Mercedes akár télig is várhat Bottas és Russell jövőjével kapcsolatban

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff azt mondja, könnyen lehet, hogy csak télen döntenek arról, hogy megtartják-e a 2022-es idényre Valtteri Bottast, vagy inkább George Russellt ültetik egyik autójukba.
2020 Abu Dhabi Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Toto Wolff Mercedes

Az elmúlt hetekben olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a Mercedes-főnök már eldöntötte: a szezon végén megválik Bottastól, Lewis Hamilton csapattársa így George Russell lesz. A pletykák szerint akár már a Brit Nagydíjon bejelenthetik mindezt.

A Francia Nagydíj helyszínén, Le Castellet-ben viszont Toto Wolff azt mondta, nem kell elkapkodniuk a döntést – és az sem elképzelhetetlen, hogy télig várni fognak.

Arra a kérdésre, hogy mikor lehetnek hírek ezzel kapcsolatban, a szakember kifejtette: „Szerintem valamikor a télen. De nem tudom, hogy decemberben, januárban, vagy februárban.”

Amikor a Mercedes főnökétől megkérdezték, valóban ilyen sokáig várnának-e a döntéssel, Wolff hozzátette: „Nagyon valószínű, mert mindig elkötelezettek és lojálisak vagyunk a versenyzőinkhez. És mi ezt csináljuk.”

Bár Bottas meglehetősen csalódást keltően szerepel idén, Wolff azt mondja, a labda a finn térfelén pattog, meg kell győznie a csapatot idén. És hogy mit is kell tennie?

„Gyorsan kell vezetnie az autót szombaton és vasárnap. Ha így tesz, nagyon jó helyzetbe helyezi magát a jövő évet illetően.”

„Hogy a vérfrissítés olyan dolog-e, amit figyelembe kell vennünk? Abszolút. De nem ez a fő mozgatórugó. A lényeg a következetes teljesítmény. Főleg ebben a nehéz évben van szükségünk arra, hogy két versenyzőnk is harcban legyen. Ha az egyiknek rossz hétvégéje van, netán kiesik, szükség van a másikra, hogy célba érjen. Ezért fontos mindig, hogy mindketten a maximumot nyújtsák.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!