A Mercedes attól tart, Hamilton nem tud versenyezni Kanadában

Lewis Hamilton Bakuban tapasztalt fájdalmai miatt a Mercedes Forma-1-es csapata felkészül arra az eshetőségre, hogy a soron következő versenyhétvégén helyettesíteni kell a hétszeres világbajnokot.

„Ez volt életem legfájdalmasabb futama” – fogalmazott Lewis Hamilton az Azeri Nagydíj leintését követően, miután végigpattogta a verseny 51 körét. A hétszeres világbajnok szemmel láthatóan megszenvedte a Mercedes W13 folyamatos delfinezését, a futamot követően ugyanis a hátát fájlalva szállt ki az autójából. A csapat egyelőre nem tudja, Hamilton milyen állapotban lesz a soron következő Kanadai Nagydíjon, de Toto Wolff szerint egyértelmű, hogy a versenyzője nem egyszerű izomfájdalmakat élt meg.

„Még nem találkoztunk, még nem beszéltem vele, de egyértelmű, hogy ez már nem csak az izmokról szól. Egyenesen a gerincéig hatol, aminek következményei lehetnek” – fogalmazott a csapatvezető, aki rögtön a leintést követően elnézést kért a csapat sz*r autója miatt.

Hirdetés
 

A Kanadai Nagydíj első szabadedzése öt nap múlva kezdődik. Wolff elmondása szerint a Mercedes addigra felkészül arra az eshetőségre, hogy az egyik állandó pilótájukat helyettesíteni kell.

„Nem hiszem, hogy ez csak Lewist érintené. Ő az, akit a leginkább hátráltat, de általánosságban George-ot és másokat is érint. A megoldás az lehet, hogy készenlétbe állítunk egy tartalékost, amit egyébként is minden futamhétvégén megteszünk.”

Hamilton legutóbb a 2020-as Szahíri Nagydíjon hagyott ki F1-es futamot, akkor Covid-fertőzés miatt. Helyettesítője George Russell volt, aki akkor még a Williams istállóját erősítette.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!