Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

A Mercedes augusztusban dönt Bottasról

SPIELBERG,AUSTRIA,28.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Valtteri Bottas (FIN/ Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Harald Steiner - For editorial use only. Image is free of charge.
Fotó: Red Bull
Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke a Német Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján elárulta, augusztusban hoznak döntést Valtteri Bottas jövőjével kapcsolatban.

Bottas szerződése 2019 végén lejár a Mercedesszel, így kérdéses, hogy a csapat hosszabbít-e vele, vagy lehetőséget adnak Esteban Oconnak. Wolff nyíltan beszélt a dilemmájukról, és elárulta, augusztusban dönteni fognak – azonban egyáltalán nem biztos, hogy ezt nyilvánosságra is hozzák majd. 

„Azt hiszem, egyébként sem megszokott, hogy júliusban jelentenének be versenyzőket” – mondta Wolff azzal kapcsolatban, hogy az idő nem sürgeti őket. „Ha minden időt kihasználsz arra, hogy alaposan kiértékeld a versenyzőket, akkor télig is elhúzódhat a dolog, ahogy néhány csapatnál is így működik. Ez volt a sztenderd a múltban.”

„Nálunk nemcsak arról van szó, hogy valamiről határozunk a következő évre, hanem előrébb is tekintünk. Ezért egyeztünk meg abban, hogy augusztusban meghozzuk a döntést – de ez nem azt jelenti, hogy augusztusban be is fogjuk jelenteni.

A Mercedes helyzete nem egyszerű, hiszen Ocont is támogatják, akinek az idei szezonra nem sikerült helyet találni a Forma-1-ben. Wolff ígéretet tett, hogy a fiatal tehetség 2020-ban – valamelyik csapatnál – versenyezni fog a Forma-1-ben. 

„Ahogyan azt mindannyian tudjuk, tavaly szerencsétlen helyzet alakult ki Estebannál, két szék közül a pad alá esett. Választhatott volna két ülés közül, végül egyik sem jött össze” – mesélt a csapatfőnök a tavalyi helyzetről. 

Valtteri nagyon erős teljesítményt mutat, megérdemli a helyet, de ezzel együtt Esteban is megmutatta a múltban, hogy hozzá tud tenni a csapathoz. Az ajtók mögött nagyban hozzájárul a munkánkhoz, a szimulátorban vezet a versenyhétvégéken éjjelente, szombaton idejön, elmondja a benyomásait, és összességében is nagyon jó gyerek.”

„Érdekes lenne egy fiatal versenyzőt beültetni a Mercedesbe. Más csapatok is érdeklődnek Esteban iránt, így óvatosan kell döntést hoznunk magunk miatt és a többi érdekelt fél miatt is – nemcsak a mi érdekeink számítanak, hanem az is, hogy a döntés Esteban előnyére váljon.”

„Ha Valtteri számára hozunk kedvező döntést, akkor az azt jelentené, hogy valaki más folytatná Ocon képzését, és azt is, hogy egy vagy két évre kiengedjük őt a kezeink közül. Ezek lehetnek a következményei ennek.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS