Friss hírek

A Mercedes augusztusban dönt Bottasról

Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke a Német Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján elárulta, augusztusban hoznak döntést Valtteri Bottas jövőjével kapcsolatban.

Bottas szerződése 2019 végén lejár a Mercedesszel, így kérdéses, hogy a csapat hosszabbít-e vele, vagy lehetőséget adnak Esteban Oconnak. Wolff nyíltan beszélt a dilemmájukról, és elárulta, augusztusban dönteni fognak – azonban egyáltalán nem biztos, hogy ezt nyilvánosságra is hozzák majd. 

„Azt hiszem, egyébként sem megszokott, hogy júliusban jelentenének be versenyzőket” – mondta Wolff azzal kapcsolatban, hogy az idő nem sürgeti őket. „Ha minden időt kihasználsz arra, hogy alaposan kiértékeld a versenyzőket, akkor télig is elhúzódhat a dolog, ahogy néhány csapatnál is így működik. Ez volt a sztenderd a múltban.”

„Nálunk nemcsak arról van szó, hogy valamiről határozunk a következő évre, hanem előrébb is tekintünk. Ezért egyeztünk meg abban, hogy augusztusban meghozzuk a döntést – de ez nem azt jelenti, hogy augusztusban be is fogjuk jelenteni.

A Mercedes helyzete nem egyszerű, hiszen Ocont is támogatják, akinek az idei szezonra nem sikerült helyet találni a Forma-1-ben. Wolff ígéretet tett, hogy a fiatal tehetség 2020-ban – valamelyik csapatnál – versenyezni fog a Forma-1-ben. 

„Ahogyan azt mindannyian tudjuk, tavaly szerencsétlen helyzet alakult ki Estebannál, két szék közül a pad alá esett. Választhatott volna két ülés közül, végül egyik sem jött össze” – mesélt a csapatfőnök a tavalyi helyzetről. 

Valtteri nagyon erős teljesítményt mutat, megérdemli a helyet, de ezzel együtt Esteban is megmutatta a múltban, hogy hozzá tud tenni a csapathoz. Az ajtók mögött nagyban hozzájárul a munkánkhoz, a szimulátorban vezet a versenyhétvégéken éjjelente, szombaton idejön, elmondja a benyomásait, és összességében is nagyon jó gyerek.”

„Érdekes lenne egy fiatal versenyzőt beültetni a Mercedesbe. Más csapatok is érdeklődnek Esteban iránt, így óvatosan kell döntést hoznunk magunk miatt és a többi érdekelt fél miatt is – nemcsak a mi érdekeink számítanak, hanem az is, hogy a döntés Esteban előnyére váljon.”

„Ha Valtteri számára hozunk kedvező döntést, akkor az azt jelentené, hogy valaki más folytatná Ocon képzését, és azt is, hogy egy vagy két évre kiengedjük őt a kezeink közül. Ezek lehetnek a következményei ennek.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!