A Mercedes az Ausztrál Nagydíj törlését kéri az FIA-tól - F1VILÁG.HU

A Mercedes az Ausztrál Nagydíj törlését kéri az FIA-tól

HIRDETÉS
A Mercedes F1-es csapata megerősítette, arra kérik az FIA-t és az F1-et, töröljék a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat a koronavírus-veszély miatt.
2020 Barcelona Pre-Season Test 1, Day 2 - Wolfgang Wilhelm Mercedes pit crew, tyres

Teljes káosz uralkodik a melbourne-i paddockban, mivel sem az FIA, sem a Forma-1 nem ad tájékoztatást a résztvevőknek. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a hírek szerint Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen már vissza is indult Európába egy reggeli járattal. 

Emellett vannak olyan csapatok, akik meg sem jelentek a paddockban. A Mercedes, a Ferrari, a Renault nem készülődik az edzésre, csak a Red Bull, az AlphaTauri, a Racing Point és az Alfa Romeo garázsában dolgoznak a szerelők. 

„Ahhoz, hogy mi törölhessük az eseményt, kevesebb, mint 12 autó kellene. De másképp az FIA nem törölheti a helyi hatóságoktól függetlenül, mert túl sok kereskedelmi megállapodás köttetett – a törléssel a kötelezettségek ránk hárulnának” – nyilatkozta az FIA szóvivője. 

A Mercedes ennek ellenére arra kéri az FIA-t és a Forma-1 vezetőségét, hogy töröljék az Ausztrál Nagydíjat: „A koronavírussal kapcsolatos vis major történések miatt nem érezzük azt, hogy munkatársaink biztonságát garantálhatjuk, ha a továbbiakban is részt veszünk az eseményen” – áll a csapat közleményében. 

Az Ausztrál Nagydíj szervezői nemrégiben úgy nyilatkoztak, a verseny körüli eseményeket akkor is megtartják a közönség részére, amennyiben a futamot eltörlik – ezzel szemben bejelentették, a nézőket nem engedik be a pályára

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!