A Mercedes-Benz az OSRAM segítségével még világosabbá teszi a xenon-fényt

A természetes fényhez hasonló színhőmérséklet egyike a fényszóró technológia legnagyobb biztonsági előnyeinek. A Mercedes-Benz az első autógyártó, amely jelentősen erősebb fényt használ a xenon fényszórókban.


A természetes fényhez hasonló színhőmérséklet egyike a fényszóró technológia legnagyobb biztonsági előnyeinek. A Mercedes-Benz az első autógyártó, amely jelentősen erősebb fényt használ a xenon fényszórókban.

December óta az OSRAM új xenonlámpáit használják az E és S osztályú járműveknél, amelyek színhőmérséklete 20 százalékkal nagyobb. Az 5000 Kelvines új xenon-fény még közelebb áll a természetes fényhez, és ezért még fényesebben ragyog – ez a szó legigazibb értelemben vett vizuális innováció.

Az OSRAM új D1S CBI lámpája egyedülálló abban a tekintetben, hogy minden más gyártó előtt sikerült egy 5000 Kelvines lámpát OEM minőségben előállítani. Ez a fényforrás a lehető legjobb teljesítményt a lehető legjobb minőséggel kombinálja. A korábbi modelleknél főleg külső bevonatokat használtak, ami jelentősen csökkentette fényt, és a fény egyenletessége sem volt kielégítő az úton.

Az új színhőmérséklet emberi módon láttatja a tárgyakat, nagyobb fényerő hatását keltve, ezért kényelmesebb járművezetést tesz lehetővé. A vizsgálatok azt mutatták, hogy a mesterséges fény annál kevésbé fárasztja a szemet, minél közelebb van a színhőmérséklete a természetes fényhez. Ez kulcsfontosságú tényező a biztonság növelésében. A járműforgalomnak csak 20 százaléka esik éjszakára – de ekkor történik a halálos kimenetelű balesetek 40 százaléka.

Az E és S osztályú modellek után 2011folyamán a Mercedes-Benz egyéb sorozatait is fokozatosan az új xenon izzókkal látják el. Ezen felül, minden korábbi Mercedes-Benz jármű esetében is el lehet végezni a xenon fényszórók biztonsági korszerűsítését. Az új xenonlámpák a Mercedes-Benz eredeti alkatrészeit forgalmazó autósboltokban, valamint a kiskereskedelmi üzletekben, D1/D2 változatban lesznek kaphatók.

mercedes osram

December óta az E és S osztályú járműveket az OSRAM új xenonlámpáival gyártják, amelyek színhőmérséklete 20 százalékkal nagyobb.

Az OSRAM ( Németország, München) a Siemens csoport tagja és egyike a világ két piacvezető fényforrásgyártójának. A cég forgalma a 2010-es üzleti évben 4,7 Mrd Euro volt. Az OSRAM a világítástechnikai ipar high-tech vállalata. Az értékesítés több, mint 70%-a energiahatékony termékekből származik. A globálisan orientált vállalat világszerte 40.000 munkatársat foglalkoztat, 150 országban szolgálja ki vevőpartnereit, 42 gyárat működtet 16 országban.

További információért kattintson ide

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!