A Mercedes bepróbálkozott Vettelnél - F1VILÁG.HU

A Mercedes bepróbálkozott Vettelnél

HIRDETÉS

A Red Bull Racing tanácsadója, Helmut Marko elárulta, teljes mértékben megérti, hogy a Mercedes mindent megtesz a háromszoros világbajnok Sebastian Vettel szerződtetéséért.


A Red Bull Racing tanácsadója, Helmut Marko elárulta, teljes mértékben megérti, hogy a Mercedes mindent megtesz a háromszoros világbajnok Sebastian Vettel szerződtetéséért.

A Bild am Sonntag című lapnak nyilatkozva Niki Lauda, a Mercedes nem ügyvezető elnöke elárulta, korábban megpróbálta rávenni Vettelt arra, hogy csatlakozzon a Mercedeshez, mely csapat jelenleg a Nico Rosberg – Lewis Hamilton párossal vesz részt a bajnoki küzdelmekben.

„Folytattam azt, amit [Norbert] Haug elkezdett” – mondta Lauda, kinek szavaira reagálva Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója kifejtette, egyáltalán nem lepődött meg.

„Nikinek abszolút meg kell próbálnia megszerezni Vettelt” – fogalmazott a szakember.

A Red Bull versenyzőiről megállás nélkül pletykálnak a nemzetközi sajtóban, Mark Webber távozását például sokan biztosra veszik, miután az ausztrál Malajziában csúnyán összerúgta a port Vettellel annak szófogadatlansága miatt.

A Red Bull képviselői nemrég azt is megerősítették, Kimi Räikkönen is esélyes lehet a Red Bull ülésére, Gary Anderson szakértő szerint pedig a finn kiválóan alkalmas lenne arra, hogy irányt mutasson a Milton Keynes-i alakulatnak – még akár Vettel távozása esetén is.

„A Red Bullnak be kell biztosítania magát arra az esetre, ha Sebastian Vettel kap egy megaajánlatot a Ferrarit és távozik, és Räikkönen képes lehet betölteni az űrt a csapatnál” – mondta a BBC-nek.

„Úgy hiszem, hogy Räikkönen tökéletesen passzolna a Red Bullba. Nem lennék meglepve, ha már folynának is a tárgyalások ezzel kapcsolatban.”

David Coulthard egyetért Andersonnal abban, hogy Räikkönen jó eséllyel pályázhat a Red Bull egyik ülésére.

Hirdetés

„A Lotusnál kétségkívül remek szakemberek dolgoznak, de úgy tűnik, financiálisan nincs olyan helyzetben a csapat, mint a Red Bull” – mondta a volt F1-es versenyző.

„Mark Webber jó munkát végez, de Kimi és a Red Bull között már jó ideje fennáll egy kapcsolat. Ha Mark úgy dönt, hogy valahol máshol folytatja, véleményem szerint Kimi tökéletes csapattársa lenne Sebastiannak.”

Maga Räikkönen úgy nyilatkozott, egyelőre még nem döntött a jövőjéről.

„Nincs szerződésem, de egy ponton persze majd el kell gondolkodnom erről. Nyerni akarok, és – legalábbis momentán – a Lotusnál akarok lenni” – fogalmazott a 2007-es év legjobbja a Turun Sanomat című finn lapnak nyilatkozva.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!