Friss hírek

A Mercedes beszállhat a Brawn GP-be

Brit lapértesülések szerint a Mercedes-Benz készen áll bevásárolni magát a vb-éllovas Brawn GP-be, mellyel biztosítva lenne motorpartnere hosszú távú jövője a Forma-1-ben. A német autógyártó cáfolja, hogy elhagyná a McLarent.

Brit lapértesülések szerint a Mercedes-Benz készen áll bevásárolni magát a vb-éllovas Brawn GP-be, mellyel biztosítva lenne motorpartnere hosszú távú jövője a Forma-1-ben. A német autógyártó cáfolja, hogy elhagyná a McLarent.

A brackley-i bázisú alakulat már korábban jelezte, hogy az utóbbi időben megkötött szponzori szerződéseivel biztosítva van anyagi háttere a következő néhány évre a Forma-1-ben, azonban a Mercedes-Benz esetleges beszállása komoly löketet adhatna a kiscsapat számára.

A The Daily Telegraph hétfői számában arról számolt be, hogy a két fél előrehaladott tárgyalásokat folytat egymással, miután a német cégóriás jelezte, hogy tulajdonrészt vásárolna a csapatban, mellyel növelné jelenlétét a sportban.

Hirdetés
 

“Továbbra sem kommentáljuk a híreszteléseket, és hangsúlyozni szereznénk, hogy hosszú távú szerződésünk van a McLarennel” – mondta a cégcsoport sajtószóvivője a brit lapnak, mellyel nem zárta ki a tulajdonrész vásárlásának lehetőségét, ugyanakkor cáfolta azokat a feltételezéseket, melyek szerint elhagynák a wokingi alakulatot.

Ennek nem is lenne sok értelme, hiszen a Mercedes-Benznek 40%-os tulajdonrésze van a McLarenben, és még évekkel ezelőtt, egy igen hosszú távú partneri szerződést kötöttek egymással.

A McLaren sajtószóvivője elmondta, hogy a wokingi alakulatot egyáltalán nem zavarja, hogy a Mercedes-Benz terjeszkedni akar a Forma-1-ben, különösen úgy, hogy az nem érinti a közöttük fennálló egyezséget.

“Hosszú távra szól a Mercedes-Benz motorszerződése a McLarennel. Immáron tizenöt éve fennáll, és ez még sok-sok évig így is lesz” – mondta a szóvivő.

“Azonban támogatjuk partnerünk azon terveit, hogy más csapatokat is ellássanak motorjaikkal a Forma-1-ben, és korábban is örültünk annak, hogy a Mercedes-Benz motorszerződést kötött a Brawnnal, ezzel megmentve a csapatot a szinte biztosra vehető haláltól.”

“A Force India is teljesen kivirult a Mercedes-Benz motor- és a McLaren technikai együttműködésétől, amit kiválóan bizonyít Giancarlo Fisichella lenyűgöző második helye a Belga Nagydíjon.”

“Mind a McLaren, mind a Mercedes hihetetlenül elégedett f1-es együttműködésével” – tette hozzá a csapat szóvivője.

A Mercedes a McLarenen kívül még két csapatot, a Brawn GP-t, és a Force Indiát lát el erőforrásaival, azonban jövőre újabb csapattal szeretne partneri szerződést kötni, vélhetően a jelenleg Renault motorokat használó Red Bull Racinggel, de az sem kizárt, hogy a Williams lesz a befutó, amely az év végén szakít a Toyotával.

A német autógyártó korábban elmondta, hogy a hétvégi Olasz Nagydíjra tisztázni szeretné, kiknek szállít motorokat 2010-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!