A Mercedes bizonytalan jövője miatt nem írt még alá Hamilton? - F1VILÁG.HU

A Mercedes bizonytalan jövője miatt nem írt még alá Hamilton?

HIRDETÉS
A korábbi Forma-1-es versenyző, Ralf Schumacher egyáltalán nincs meglepődve azon, hogy Lewis Hamilton még nem állapodott meg a Mercedesszel a folytatásról. A német szerint a címvédő egyértelműen a mai mezőny legjobbja, Michael Schumacherrel azonban nehéz összehasonlítani a teljesítményét.
2020 Tuscan Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

Hamilton évek óta dominál a Forma-1-ben a Mercedesszel, és Schumacher számos rekordját megdöntötte már. A hétvégi Orosz Nagydíjon a győzelmek tekintetében is beérheti a hétszeres világbajnokot, a legendás versenyző öccse, Ralf pedig természetesen elismeri a brit pilóta teljesítményét.

„Folyamatosan azt kérdezgetik tőlem, hogy Lewis Hamilton minden idők legjobb autóversenyzője-e most, hogy a bátyám számos rekordját megdönti. A véleményem az, hogy határozottan generációjának legjobbja. Ahogy Michael is volt” – mondta Schumacher a Sky Deutschlandnak adott interjújában.

„De nehéz összehasonlítani őt a bátyámmal, hiszen rengeteg tényező szerepet játszik. Lewisnak is mega csomag áll rendelkezésére briliáns tehetsége mellett. Michael esetében ez nem mindig volt így. De amit Lewis csinál, az persze nagyszerű. Ki kell mondani, a mezőnyben messze ő most a legjobb versenyző.”

Hamilton jelenleg érvényes szerződése a 2020-as év végén lejár, ám egyelőre a felek nem állapodtak még meg a folytatásról. A Mercedes csapatát irányító Toto Wolff nemrég azt mondta, még nem tudja, mikor jelenthetik be az új megállapodást, ám úgy érzi, mindenki hajlik arra, hogy közös utakon folytassák, csupán a részletekben kell megállapodni.

Ralf Schumacher viszont úgy véli, a Mercedes csapatával kapcsolatos pletykák miatt haladnak lassabban az egyeztetések.

„Hogy mi jön most számára és a Mercedes számára? Van az a pletyka, miszerint a Mercedes év végéig szeretné eladni csapatát, és ennek a bizonytalanságnak következményei vannak. Hiszen megbénítja a jövővel kapcsolatos döntéseket” – magyarázta a német.

„Nem szabad elfelejtenünk, hogy Lewis egy fontos személyiség, egy rendkívül drága versenyző, aki ráadásul nemcsak egy évre, hanem hosszabb távra szeretne szerződést. A csapatát körülvevő bizonytalanság pedig egy jó ok arra, hogy ilyen sokáig tartanak az egyeztetések közte és az istálló között.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Mercedes bizonytalan jövője miatt nem írt még alá Hamilton?
Verstappen: A verseny egy pontján majdnem a lelátón kötöttem ki
Horner egy rendkívül nehezen megszerzett győzelemről beszél Imolában
Russell: Nem fogok duzzogni, mert Hamilton nem adta vissza a 6. helyet 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!