Friss hírek

A Mercedes cáfolja, hogy trükközött volna a gumikkal

A Mercedes cáfolja azon feltételezéseket, melyek szerint szándékosan próbálták volna meg kijátszani a guminyomásra vonatkozó megszorításokat a hétvégi Olasz Nagydíjon.


A Mercedes cáfolja azon feltételezéseket, melyek szerint szándékosan próbálták volna meg kijátszani a guminyomásra vonatkozó megszorításokat a hétvégi Olasz Nagydíjon.

Mind Lewis Hamilton, mind Nico Rosberg autójának bal hátsó abroncsa vita tárgya volt a futamot követően, ugyanis a felvezető kör előtti pillanatokban – a mérések alapján – a megengedett 19.5PSI alatt volt a nyomás, ami miatt vizsgálatot is indítottak a csapat ellen.

A végén tisztázásra került az ügy és a Mercedest felmentették, hogy nem tett semmi rosszat, ugyanis az abroncsok a felszerelés pillanatában a megengedett nyomáslimit felett voltak.

Egyesek azonban úgy vélik, hogy a Mercedes szándékosan trükközött, és úgy állította be a nyomást, hogy az még szabályos legyen a felszerelés pillanatában, majd a rajtnál már lejjebb kússzon, ezzel előnyt szerezve ellenfeleivel szemben.

Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója azonban cáfolta az ehhez hasonló feltételezéseket és elmondta, hogy nem trükköztek Monzában.

„Abszolút kizártnak tartom” – mondta a szakember. „Spa után nagyon keményen dolgoztunk együtt a Pirellivel, hogy megoldást találjunk a problémákra és biztonságosak legyenek az abroncsok.”

„Mi is benne voltunk abban, hogy beállítsák és megköveteljék a minimum nyomást, és ennek megfelelően jártunk el. Megerősíthetem, hogy nem akartuk kijátszani a rendszert, nem is lett volna értelme, ráadásul veszélybe is sodortuk volna magunkat, teljesen értelmetlenül.”

Wolff azt is elmondta, hogy semmit nem változtattak a verseny előtti folyamataikon a korábbihoz képest, és most is a Pirelli mérnökeivel együttműködve végezték a dolgukat.

Az FIA közleményében az állt, hogy a Mercedes abroncsai szabályosak voltak a nyomást illetően, mikor azokat felhelyezték az autóra, ám mikor a gumimelegítő paplanokat kihúzták, a hőmérsékletesés következtében a nyomás is lejjebb kúszott, ez okozta a kalamajkát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!