Friss hírek

A Mercedes elárulta, mi a Red Bull gyenge pontja jelenleg

A Mercedes Forma-1-es csapatának mérnökigazgatója, Andrew Shovlin a 2021-es szezon első négy versenye után úgy gondolja, a Red Bull jelenleg a gumikezelés tekintetében van hátrányban velük szemben.

Az energiaital-gyárosok pazar formával rukkoltak elő idén, az időmérőkön és a versenyeken pedig tartani tudták a lépést a Mercedesszel.

Max Verstappen jelenleg 14 pontos hátrányban van az összetettben élen álló Lewis Hamilton mögött, aki a múlt vasárnapi Spanyol Nagydíjon is győzni tudott.

Hirdetés
 

Miközben a Red Bull látszólag előnyben volt a Mercedeshez képest az időmérőkön, a versenytempót tekintve úgy fest, valamelyest le vannak maradva a német istállótól.

Andrew Shovlin szerint korai még pontosabbat mondani, ám ők úgy látják, a hátsó abroncsok kezelését tekintve az ő autójuk jobb jelenleg.

„Még mindig nem tartunk azon a ponton, hogy azt gondoljuk, jobb versenyautónk van, vagy jobbak vagyunk a gumikezelésben. Valójában nagyon nehéz megmondani, mi is volt a helyzet a Spanyol Nagydíjon” – mondta a szakember.

„Képesek voltunk ott lenni mögöttük, márpedig, ha te vagy az élen, és valaki az egész etap során képes ott lenni közvetlenül mögötted, az nem túl jó hír.”

„De még mindig az év azon szakaszában járunk, amikor is adatokat gyűjtünk a különféle pályákról. De úgy tűnik, kezd az a trend kialakulni, hogy egy kicsit talán semlegesebb autónk van. Úgy tűnik, egy teljes etap során a Red Bull keményebben bánik a hátsó gumikkal, miközben mi mindkét tengelyt egészen jól használjuk. De ha több adat áll majd rendelkezésünkre, akkor meglátjuk, hogy ez valóban egyfajta tulajdonsága-e az autónak, vagy csak így állítjuk be.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner kifejtette, szerinte egyértelmű, hogy a Mercedes tempóelőnyben volt a legutóbbi versenyeken, ám továbbra is biztatónak tartja, hogy jóval közelebb vannak a német istállóhoz, mint egy évvel ezelőtt.

„Azt gondolom, Bahrein óta látjuk, hogy a versenytempójuk jobb volt eddig a miénknél” – mondta a szakember. „Azt gondolom, a gumik degradációját tekintve ők jobban állnak.”

„Szóval tudtuk, hogy a legutóbbi két pálya nekik fog kedvezni. És így is lett. De sokkal közelebb vagyunk hozzájuk, mint korábban, és ha sikerül javítani a versenytempón, akkor nagyon-nagyon szoros lehet a küzdelem a két autó között.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Mercedes elárulta, mi a Red Bull gyenge pontja jelenleg
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre
Norris idén is le tudta nyűgözni a McLaren főnökét

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!