A Mercedes elárulta, miért csak egyéves szerződést kapott Hamilton - F1VILÁG.HU

A Mercedes elárulta, miért csak egyéves szerződést kapott Hamilton

HIRDETÉS
Csupán 1 évre szóló szerződést kötött világbajnok versenyzőjével, Lewis Hamiltonnal a Mercedes Forma-1-es csapata, Toto Wolff, a német gyártó motorsport-igazgatója pedig részletes magyarázatot adott arra, miért nem állapodtak meg hosszabb távra.
2020 Emilia Romagna Grand Prix, Friday - Steve Etherington Toto Wolff Lewis Hamilton Mercedes

Hamilton és a Mercedes hosszú hónapokig egyeztettek egymással, az istálló végül hétfőn erősítette meg, 2021-ben is a hétszeres világbajnok lesz Valtteri Bottas csapattársa.

A felek közti megállapodás viszont csak 1 évre szól, és a korábbi pletykákkal ellentétben nincs is benne opció a 2022-es idényre. Toto Wolff elárulta, a jelenlegi helyzetben nem akartak hosszú távra megállapodni egymással, így a következő évekről majd várhatóan nyáron egyeztetnek.

„Közösen állapodtunk meg az egyéves szerződésben. Először is, jelentősen megváltoznak a szabályok 2022-ben. Látni akarjuk továbbá, hogy miképp változik a világ, a vállalat. Másfelől pedig azért alakult így, mert nagyon későre hagytuk” – mondta a szakember.

„A szezon végén szerettük volna megvitatni a szerződést a két bahreini verseny között, de akkor nyilván Lewis nem érezte túl jól magát. És aztán karácsony előtt kezdtünk el egyeztetni. Szóval fontos volt letudni, amilyen hamar csak lehet. Emiatt pedig úgy voltunk vele, halasszuk el a 2022-vel kapcsolatos egyeztetéseket a 2021-es év későbbi szakaszára.”

Wolff kifejtette, a koronavírus-járvány, illetve a csapat költségvetési kérdései miatt nehéz lett volna hosszú távú elkötelezettségekről egyeztetni. Ezért érezték úgy, hogy a 2022-vel kapcsolatos tárgyalásokat nyárra halasztják.

„Vannak bizonytalanságok a világban, ami hatással van a sport működésére, a bevételeinkre, a TV-s pénzekre és a szponzori jövedelmekre. A Daimler, a Mercedes óriási átalakulásban van az elektromos mobilitás irányába, ez pedig költségekkel jár. Szóval egy olyan financiális helyzetben élünk most, ami nagyon más, mint néhány éve.”

„De Lewis, én, illetve a Mercedes teljes mértékben tisztában van a helyzettel. Szóval soha nem volt véleménykülönbözés. Egyszerűen úgy éreztük, hogy alá kell írnunk 2021-re, hogy haladjunk, és aztán találunk majd időt 2021-ben, hogy a jövőről egyeztessünk – egy kicsit korábban, mint legutóbb.”

„És nemcsak 2022-ről, hanem azon túlról is. Nem olyasvalami ez, amit videókonferencián szerettünk volna megvitatni karácsony és január vége között.”

Wolff határozottan cáfolta azok a sajtóhíreket, melyek szerint Hamilton vétójogot követelt volna magának jövőbeli csapattársával kapcsolatban, hogy ne fordulhasson elő az, hogy Max Verstappennel kell egy csapatban versenyezni.

Hirdetés

„Ezek a bizonyos záradékok, amik keringtek a médiában… fogalmam sincs, honnan indultak, de egyik sem volt igaz. Olvastam róla, érdekesnek találtam, de az igazság az, hogy egyetlen másodpercig sem egyeztettünk versenyzőkkel kapcsolatos záradékról. Soha nem kért ilyet az elmúlt 8 évben. Ez a csapat döntése.”

„A másik záradék pedig a bevételek elosztásával volt kapcsolatos. Ez is a semmiből jött, teljesen alaptalan híresztelés volt. Szóval ezek nem képezték részét az egyeztetéseinknek.”  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!