A Mercedes elárulta, miért különösen frusztráló a melbourne-i vereség - F1VILÁG.HU

A Mercedes elárulta, miért különösen frusztráló a melbourne-i vereség

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

A Mercedes vezető mérnöke, Andrew Shovlin elárulta, azért különösen fájó a Melbourne-ben elszenvedett vereség a csapat számára, mert Lewis Hamilton elég gyors tudott volna lenni ahhoz, hogy végül megnyerje a versenyt.

A világbajnoki címvédő a pole pozícióból rajtolhatott Ausztráliában, ám egy virtuális biztonsági autós fázis, illetve egy kalkulációs probléma miatt Sebastian Vettel Ferrarija mögé került az első kerékcserék után.

A brit ugyan a verseny második felében üldözte riválisát, megelőzni azonban nem tudta.

Andrew Shovlin elárulta, nyilvánvaló, hogy Hamilton az első etapban tudott volna gyorsabb is lenni, ám mivel spóroltak az üzemanyaggal és az abroncsokkal – ráadásul úgy hitték, biztonságban vannak –, visszafogott tempóra utasították a négyszeres világbajnokot.

„Az egyszerű válasz az, hogy nyomhattuk volna keményebben is az autóval, de a verseny ezen szakaszában még követtünk egyfajta üzemanyagprofilt, tehát spóroltunk egy kicsit az üzemanyaggal” – mondta a Mercedes vezető mérnöke.

„A melbourne-i egy igazán kemény pálya a 105 kg-os limit tekintetében, ráadásul egy kicsit óvatosak voltunk a gumikkal is. Mivel a csapatnál úgy gondoltuk, hogy mindenképpen biztonságban vagyunk, és azt gondoltuk, Sebastian mögénk esik majd vissza, nem mondtuk Lewisnak, hogy nyomja keményebben.”

„És ez az egyik legfrusztrálóbb dolog számunkra, hiszen az autó egyértelműen elég gyors volt ahhoz, hogy megnyerjük a versenyt. Ha másképp menedzseltük volna a futamot, megnyerhettük volna. De ezen a ponton a biztonság hamis érzetébe keveredtünk, és Lewis nem volt annyira gyors, mint amennyire tudott volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!