Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

A Mercedes elárulta, miért volt rizikós Hamilton tolatása a sóderágyban

2021 Emilia Romagna Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
Egyáltalán nem volt könnyű dolga Lewis Hamiltonnak, amikor a múlt hétvégi imolai versenyen a sóderágyon keresztül kellett visszatolatnia a pályára.

A Mercedes brit versenyzője az Emilia-Romagna Nagydíj 31. körében, lekörözés közben hibázott, és csúszott a sóderágyba, ezt követően pedig jelentős időveszteség után, tolatva tudott visszaevickélni az aszfaltcsíkra.

Korábbi cikkünkben azt már leírtuk, a manőver teljesen szabályosan történt, a Mercedes mérnökigazgatója, Andrew Shovlin viszont azt mondja, könnyen a címvédő versenyének végét jelenthette volna.

„Ahogy mindenkit láthatta, beletelt egy kis időbe Lewisnak, mire kijött a sóderágyból, vissza a pályára. Ennek volt néhány oka” – magyarázta a szakember.

„Az első, hogy próbálta kitalálni, hogy előremenetben ki tud-e menni, ami nehézkes volt, mivel ott volt előtte a gumifal. Az egyetlen opció tehát a tolatás volt számára.”

„Ezt viszont könnyebb mondani, mint megcsinálni. Eltekintve attól, hogy nemigen látni hátra, nehéz dolog tolatni a sóderágyban, és nagyon nagy az esélye annak, hogy beragadsz.”

„Az is beletelt egy kis időbe, mire Lewis hátramenetbe kapcsolta az autót, elsőre nem is sikerült neki, de végül összejött, és amikor elkezdett tolatni, sikerült lendületet vennie, átjutott a kavicságyon, ami könnyen a versenye végét jelenthette volna, ha elássa az autót.”

Hamilton végül folytatni tudta a versenyt, amit egy körrel később félbe kellet szakítani a csapattárs, Valtteri Bottas, valamint George Russell ütközése miatt. Hamilton így a körét is visszavehette, és a 2. helyen ért célba Max Verstappen mögött.

„Miután visszatért a pályára, a verseny félbeszakítása után sikerült visszanyernie az elvesztegetett időt, visszavehette a körét is. Bár csak a 9. helyen volt, értékes pontokért harcolhatott, amit láthattunk végül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!