Friss hírek

A Mercedes elárulta, mikor kezdte a 2020-as autó fejlesztését

2019 Azerbaijan Grand Prix, Saturday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes Baku
2018 óta dolgozik idei Forma-1-es autóján a Mercedes – ezt James Allison, a világbajnok istálló technikai igazgatója árulta el nemrég.

A Mercedes 2014 óta verhetetlen a száguldó cirkuszban, habár tavaly a Ferrari és a Red Bull is egyre nagyobb nyomást helyezett rá.

Az ezüstnyilakra tehát idén komoly kihívások várhatnak, a csapat pedig nem is vette félvállról az új idényre való felkészülést. James Allison technikai igazgató elárulta, jó ideje dolgoznak már a 2020-as versenyautón.

„Gyorsan eltelnek a napok Melbourne előtt, habár sokan, akik figyelik a sportágat, úgy érzik, még csak most ért véget a szezon, és aztán hirtelen, pár héttel később előállunk egy új autóval” – mondta a szakember.

„Az első gondolatok még 2018 végén fogalmazódtak meg azzal az autóval kapcsolatban, amivel rajthoz állunk Melbourne-ben. Még pályára sem vittük a 2019-es autót. Még csak teszteltük az elemeit a gyárban, amikor már azon gondolkodtunk, hogy mit fogunk csinálni 2020-ban.”

Allison elárulta, a szezon előrehaladtával aztán egyre inkább a 2020-as autó fejlesztésére helyezték a hangsúlyt.

Mivel 2021-ben jelentősen megváltoznak a Forma-1 szabályai, a Mercedes természetesen már most gőzerővel dolgozik jövő évi autóján is.

Az idei autót február 14-én mutatják majd be a nagyközönségnek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!