Friss hírek

A Mercedes eldöntötte, ki lesz Hamilton csapattársa jövőre

Meghozta a döntést jövő évi versenyzőpárosával kapcsolatban a Mercedes Forma-1-es csapata – árulta el a csapatot irányító Toto Wolff.

Az már korábban eldőlt, hogy Lewis Hamilton 2022-ben is a német istállót erősíti majd, hiszen a brit további két évvel meghosszabbította szerződését a Mercedesszel.

Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a hétszeres világbajnok csapattársa jövőre: Valtteri Bottas helyére George Russell pályázik jó eséllyel, ám egyelőre nem tett bejelentést a csapat.

Toto Wolff viszont szombaton két alkalommal is „igennel” felelt arra a kérdésre, hogy meghozták-e döntésüket, majd hozzátette: „Mindig nagyon kedves vagyok veletek.”

Russell egyébként parádésan szerepelt a szombati időmérőn, hiszen a 2. rajtkockát szerezte meg, miközben Bottas csak a 8. legjobb időt futotta, ráadásul a Hungaroringen okozott balesete miatt 5 rajthelyes büntetést kap.

Wolff nevetve hozzátette, „egy kicsit csalódott, Russellnek ugyanis pole-ban kellett volna lennie”, ám hozzátette, a mai teljesítmény semmiféle hatással nincs jövőjére.

„Azt gondolom, tudjuk, hogy mire képes George. Kiemelkedő volt az alsóbb kategóriákban, kiemelkedő a Williamsnél, és kiemelkedő volt Bahreinben is, amikor a Mercedesszel versenyzett.”

„És ha erre a végső bizonyítékra lett volna szükségem, akkor valami nem lenne rendben.”

Wolff kifejtette, fontosnak érzi, hogy Russell és Bottas közül az, aki jövőre nem a Mercedesnél versenyez majd, egy jó csapatnál kapjon lehetőséget jövőre.

„Ha könnyű döntés lenne, már korábban meghoztuk volna, mert tudjuk, hogy mire képes Valtteri, és tudjuk, mire képes George” – folytatta a csapatfőnök.

„Mindketten megérdemlik a gondoskodást. Mindketten megérdemlik, hogy a lehető legjobban bánjunk velük, mert mindketten tagjai a családnak, és nagyra tartjuk őket. Szóval vannak érvek és ellenérvek, mint minden versenyzőfelállás esetében.”

„Jól kell menedzselnünk a dolgot, hogy az a versenyző, aki nem a Mercedesnél lesz jövőre, izgalmas programot kapjon.”

Hogy mikor tesz bejelentést a Mercedes, azt egyelőre nem tudni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!