A Mercedes elengedte Heidfeldet a Pirellihez

Ahogy arra számítani is lehetett, Nick Heidfeld elhagyja a Mercedes GP-t, hogy a Pirelli hivatalos tesztpilótájaként tevékenykedhessen, erősítette meg a brackley-i bázisú gárda kedden kiadott közleményében.


Ahogy arra számítani is lehetett, Nick Heidfeld elhagyja a Mercedes GP-t, hogy a Pirelli hivatalos tesztpilótájaként tevékenykedhessen, erősítette meg a brackley-i bázisú gárda kedden kiadott közleményében.

Heidfeld a csapat teszt-, és tartalékversenyzőjeként kezdte meg az idei évet, ám a mai napon a Pirelli alkalmazottjaként, egy tavalyi Toyotával megkezdte a jövő évre szánt abroncsok tesztelését az olaszországi Mugellóban.

„Megerősítjük, hogy a csapat örömmel biztosít lehetőséget Nick Heidfeldnek, hogy a Pirelli csapatához csatlakozzon, és szakértelmével hozzájárulhasson az új gumik fejlesztéséhez” – mondta a Mercedes GP főnöke, Ross Brawn.

„Nick egy hihetetlenül tapasztalt versenyző, és biztosak vagyunk abban, hogy tudása, illetve technikai képzettsége nagyon hasznosnak bizonyul majd a Pirelli számára, melyből az egész sportág profitál majd.”

Heidfeld a tavalyi év végén maradt versenyzői ülés nélkül, miután csapata, a BMW kivonult a Forma-1-ből.

A német pilóta a Mercedeshez igazolt, mint tartalékversenyző, ám a szezonközi teszttilalom miatt eddig még nem kapott vezetési lehetőséget a csapattól, ezért is előrelépés számára a pirellis szerződés.

„Először is köszönetet szeretnék mondani Ross Brawnnak, Norbert Haugnak, és Nick Fry-nak, hogy lehetőséget biztosítottak számomra, hogy a Pirelli hivatalos tesztpilótája legyek” – mondta Heidfeld.

„A csapat mindig is hangoztatta, hogy nem fog az utamba állni, ha egy ehhez hasonló lehetőség felbukkan, és örömmel engedélyezték számomra, hogy betöltsem ezt az új szerepet.”

Heidfeldnek azért kellett szerződést bontania a Mercedesszel, hogy még csak a gyanúja se merülhessen fel annak, hogy a Pirelli tesztelőjeként értékes információkat szolgáltat csapatának az új gumikról, mellyel előnybe kerülhetne a brackley-i bázisú gárda.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!