Friss hírek

A Mercedes elgáncsolja a motorfejlesztést az F1-ben

A Mercedes nagy valószínűséggel a motorfejlesztési tilalom részleges feloldásának útjába áll, miután attól tart, hogy az megemelné a költségeket.


A Mercedes nagy valószínűséggel a motorfejlesztési tilalom részleges feloldásának útjába áll, miután attól tart, hogy az megemelné a költségeket.

Bár a Mercedes, a Lotus és a Williams is nemmel szavazott, a Stratégiai Munkacsoport – mivel csak többségi szavazat szükséges – a Forma-1 Bizottság elé vitte az ügyet, ahol azonban egyhangú döntésre van szükség, ami a Mercedes miatt nagy valószínűséggel meghiúsulhat.

„Úgy gondolom, hogy van benne fantázia, azonban azt a véleményem, hogy a szabályokat elég korán meg kell alkotnunk ahhoz, hogy stabil szabályrendszerünk legyen” – mondta a Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff.

„Ez nagyon fontos a Forma-1-nek, nem szabad elhamarkodott döntéseket hozni.”

„Aki megalkotta a szabályelfogadási rendszert, jól átgondolta, ezért is van szükség egyhangú igenre, ugyanis azt gondolom, hogy nem helyénvaló három hónappal a szezon kezdete előtt új szabályokat alkotni.”

„Véleményem szerint ez megnövelné a költségeket, nem lehetne kontrollálni azt. Minél korábban döntesz a szabályokról, annál jobban fel tudsz készülni és annál kevesebbet kell költened. Mindenkinek felelőssége, hogy figyeljen a költségekre.””

„Bár a sportnak és a show-nak elsődlegesnek kell maradnia, mindenek felett kell állnia, nem zárhatjuk ki a kereskedelmi realitásokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek