A Mercedes elismerte, a Ferrari gyorsabb volt ma - F1VILÁG.HU

A Mercedes elismerte, a Ferrari gyorsabb volt ma

Sebastian Vettel és a Ferrari vasárnapi győzelmével bizony megkongatták a vészharangot a Mercedes Forma-1-es csapata számára – ismerte el Toto Wolff, a német istálló motorsport-igazgatója.


Sebastian Vettel és a Ferrari vasárnapi győzelmével bizony megkongatták a vészharangot a Mercedes Forma-1-es csapata számára – ismerte el Toto Wolff, a német istálló motorsport-igazgatója.

Vettel a második helyről rajtolva nyerte meg az évad versenyét azt követően, hogy csapata, a Ferrari jobban taktikázott a Mercedesnél, ráadásul az SF15-T kódjelű versenygép tempója is jobbnak bizonyult az Ezüstnyilakénál.

A Maláj Nagydíjon tehát bebizonyosodott, az eddig domináló Mercedesnek igenis számolnia kell a Ferrarival.

„Nem lehet arra számítani, hogy örökké nyerni fogunk” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke.

„Talán ez az az ébresztő, amire szükségünk volt. Sebastian briliáns versenyzést mutatott be egy nagyon jó autóval. Megnyerte a versenyt, bajnoki esélyes, szóval még jobban kell koncentrálnunk.”

„Lenyűgöző felzárkózást mutatott be a Ferrari a tél folyamán. Már pénteken is láthattunk néhány nagyon erős hosszú etapot tőlük, és amit az opciós gumikkal műveltek, az is nagyon jó volt.”

Wolff mindazonáltal elismerte, a Mercedes taktika hibákat követett el a vasárnapi futamon.

„A mai taktikánk nem volt tökéletes. Utólag visszatekintve számos dolgot másképp csinálnánk, de az autónknak egyébként sem volt meg a tempója. Ez egy ébresztő számunkra, és egy teljes mértékben megérdemelt győzelem a Ferrari számára.”

„Remélhetőleg az erőviszonyok kiegyenlítéséről szóló valamennyi badarságnak vége lesz most.”

Hirdetés

A Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda szintén elismerte a Ferrari remek teljesítményét.

„A Ferrari jobb volt ma, gratulálok nekik” – mondta a korábbi háromszoros világbajnok, a maranellói gárda egykori versenyzője.

„Vettel és a Ferrari jobban dolgozott, nekünk pedig ki kell elemeznünk az egész versenyt. Kétlem, hogy nyerhettünk volna – még a Ferrari taktikájával sem jött volna össze. Egyszerűen jobbak voltak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!