Friss hírek

A Mercedes elismerte, hogy hibázott

Fotó: Mercedes

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója elismerte, hogy rosszul döntöttek, amikor a kétkiállásos stratégiát választották Lewis Hamilton számára az Amerikai Nagydíj versenyén.

Hiába indult a pole pozícióból Hamilton, csak a 3. helyen ért célba Kimi Räikkönen és Max Verstappen mögött, akik egy kiállással teljesítették a versenytávot Austinban.

Hamilton a 11. körben állt ki először kerékcserére, amikor a virtuális biztonsági autós jelzés érvénybe lépett – akkor úgy tűnt, a Mercedes jól döntött, hiszen alig veszített időt a brit pilóta.

A futam végén azonban így meg kellett küzdenie Verstappennel, aki nem hagyta magát, és sikerült kivédekeznie a brit támadásait.

Hamilton elmondta, ő nem ezt a stratégiát választotta volna: „Egy kicsit meglepődtem, de nem lehet mindig mindent jól csinálni.”

„Amikor kiálltunk a 11. körben, tudtam, hogy kétkiállásos taktikán leszünk. Megnehezítettük a saját dolgunkat” – mondta Hamilton, akinek így egyelőre nem sikerült megszereznie 5. bajnoki címét.

Wolff elismerte, hogy jobb lett volna, ha egykiállásos stratégiával terveznek, így ugyanis Hamiltonnak a pályán kellett volna két riválisát megelőznie.

„Nagyon nehéz előzni, de azt hiszem, rossz volt a stratégia” – nyilatkozta a csapatfőnök a futamot követően. „Újra kell gondolnunk, hogy mit tudtunk volna jobban csinálni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!