Friss hírek

A Mercedes elismerte, rosszul taktikázott a versenyen

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elismerte, elrontották a stratégiát a vasárnapi Holland Nagydíjon, mely végül Max Verstappen sima győzelmét hozta.

Verstappen a pole pozícióból kezdhette meg hazai versenyét Zandvoortban, a Mercedes viszont abban bízott, két versenyzőjük eltérő stratégiákkal nyomás alá tudja majd helyezni a holland pilótát.

Verstappen a futam elejétől kezdve tartotta első helyét a pályán, és bár Hamilton tartani tudta vele a lépést, esélye nem volt az előzésre. Az egyetlen lehetősége az volt, hogy megpróbál elévágni a hollandnak, miközben Bottast pedig egy alternatív stratégiával tovább kint tartja a Mercedes.

A finn pilóta meg is próbálta egy kerékcserével teljesíteni a távot, de nem tudta kellő ideig életben tartani abroncsait, így nem volt esélye arra, hogy harcoljon Verstappennel.

A Mercedes dolgát ráadásul nehezítette, hogy Verstappen a verseny utolsó etapjára a kemény keverékű abroncsokat kapta, míg ők közepes gumikkal küldték vissza a pályára Hamiltont.

A Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva Toto Wolff úgy fogalmazott, egyszerűen a Red Bullnak gyorsabb autója volt, második kerékcseréjüket pedig nem időzítették jól.

„Azt hiszem, esélyünk volt az elévágásra ott, de nem jól időzítettünk. Utólag persze mindig okosabb az ember” – mondta a szakember.

„Nem számítottunk arra, hogy a kemény keverékű gumikat teszik fel, hiszen azok meglehetősen ismeretlenek voltak. Pénteken nem is használtuk a kemény keveréket. De ez van.”

Wolff elárulta, hamar eldöntötték, hogy nem egy kerékcserével próbálják meg teljesíteni a távot Hamiltonnal, mert bizonytalanok voltak a kemény keveréket illetően.

„Azt gondolom, a kemény keverékű lutri volt. Láthattuk, hogy az egyik Ferrarin jól működtek, de ismeretlen terület volt, mert egyikünk sem igazán használta őket. Mi legalábbis nem köröztünk velük.”

A Mercedesnél ráadásul Bottas is megnehezítette Hamilton dolgát a hajrában, a friss gumikkal ugyanis megfutotta a verseny leggyorsabb körét, hiába kérték, hogy ne tegye. Hamilton emiatt szintén a bokszba kényszerült új abroncsokért, és végül visszaszerezte a leggyorsabb körért járó bónuszpontot.

Wolff azt mondja, nincs probléma azzal, amit a finn csinál.

„Visszavett. Egyszerűen csak meg akartunk bizonyosodni arról, hogy ez nem történik meg. Ezért is szóltunk neki újra higgadtan a kör során, és aztán vissza is vett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!