A Mercedes ezúttal nem akar hibázni a teszteken

Ross Brawn elárulta, nem követik el ugyanazt a hibát, mint 2011 elején, amikor is komoly fejlesztési csomagot vittek pályára a szezon első versenyén anélkül, hogy megfelelően tesztelték volna azt.Ross Brawn elárulta, nem követik el ugyanazt a hibát, mint 2011 elején, amikor is komoly fejlesztési csomagot vittek pályára a szezon első versenyén anélkül, hogy megfelelően tesztelték volna azt.

A gárda a téli felkészülés során úgy döntött, az MGP W02-es alapcsomagjával rója a köröket a teszteken, mielőtt az első versenyen, Ausztráliában pályára viszi első jelentős fejlesztéseit.

Brawn úgy érzi, ez a stratégia alapvető hatással volt a Mercedes teljesítményére, mivel túl sok dolog volt az autón, melyeket éles körülmények között kellett tesztelni.

„Ezúttal nem így teszünk. Ez egyike azon dolgoknak, melyeket megtanultunk idén” – mondta a szakember.

„Jó ötletnek hangzik, de voltak olyan problémák, melyekkel nem tudtunk mit kezdeni, így ilyen autóval kellett köröznünk. Volt némi zavar arra vonatkozóan, hogy a csomag, amit az autóra teszünk, jobbá teszi-e a dolgokat, vagy sem, ez pedig azt jelentette, hogy egy ideig bizonytalanok voltunk, nem tudtuk, mit kell tennünk.”

„Szóval várnunk kellett az új csomagra, mivel az elég jelentős volt – rengeteg aerodinamikai elem volt benne, és így tovább. Azt hiszem, akkor az volt a legfontosabb, hogy minél előbb pályára guruljunk az autóval a Pirelli miatt.”

„Nem hinném, hogy most ez lesz a megközelítés, különösen azért, mert most már csak három teszt lesz a szezon előtt. Nem valószínű, hogy ezt a filozófiát fogjuk követni 2012-ben.”

Habár a Mercedes számára a 2011-es év is kiábrándítóan alakult, Brawn szerint működését tekintve a csapat nincs messze legjobbjától.

„Nyilvánvaló, hogy voltak problémáink az autóval a szezon elején, így bizonyos mértékű átszervezést hajtottunk végre. A jelenlegi autóval tavaly versenyeket nyertünk volna, most viszont nem elég gyors a fejlődés üteme miatt.”

„Sok dolgot csináltunk jól, sok tekintetben közel állunk a legjobbhoz, de ez nem jelenti azt, hogy a babérjainkon ülünk. A szezon első fele nagyon nehéz volt, energiát fektettünk abba, hogy rendbe hozzuk az autót.”

„Miután stabilizálódott a helyzet, egy másodpercre voltunk az élmezőnytől, és a bajnokság második felére ott is maradtunk, ami ténylegesen komoly erőfeszítéseket igényelt, hiszen a legtöbb versenyen ők rendszerint új dolgokkal látták el autóikat.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!