Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd velünk a Francia Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Mercedes F1-es csapata már gyártja is a lélegeztetőgépeket

A londoni egyetem gépészmérnökeivel közösen lélegeztetőgépek gyártásába kezdett nemrég brixworth-i motorközpontjában a Mercedes – az úgynevezett CPAP készülékeket a koronavírussal fertőződött betegek intenzív terápiája során használhatják.

A folyamatos pozitív légúti nyomást biztosító CPAP gépeket Olaszország és Kína kórházaiban széles körben használják a járvány elterjedése óta, március 18. óta pedig a londoni egyetem és a Mercedes motormérnökei éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy ezres nagyságrendben tudják előállítani a betegek gyógyulásához elengedhetetlen készülékeket.

Az első meeting óta kevesebb mint 100 óra telt el az első eszköz gyártásáig, azóta pedig jó néhány – a BBC szerint 40 – készülék kikerült már a gyártósorról. Hamarosan 100 darabot gyors teszteknek vetnek majd alá, és az angliai kórházakban meg is kezdik a lélegeztetőgépek használatát, hiszen a hivatalos engedélyeket már meg is kapták a hatóságoktól.

A BBC arról ír, ha minden teszt eredményes lesz, a Mercedes brixworth-i központjában akár napi 1000 darab lélegeztetőgépet is le tudnak majd gyártani.

Nemrég számoltunk be róla, a brit székhellyel rendelkező csapatok összefogtak, és egy közös projekt keretében segítenek lélegeztetőgépek gyártásában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!