A Mercedes F1-es csapata már gyártja is a lélegeztetőgépeket

Mercedes COVID-19
Fotó: Mercedes
A londoni egyetem gépészmérnökeivel közösen lélegeztetőgépek gyártásába kezdett nemrég brixworth-i motorközpontjában a Mercedes – az úgynevezett CPAP készülékeket a koronavírussal fertőződött betegek intenzív terápiája során használhatják.

A folyamatos pozitív légúti nyomást biztosító CPAP gépeket Olaszország és Kína kórházaiban széles körben használják a járvány elterjedése óta, március 18. óta pedig a londoni egyetem és a Mercedes motormérnökei éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy ezres nagyságrendben tudják előállítani a betegek gyógyulásához elengedhetetlen készülékeket.

Az első meeting óta kevesebb mint 100 óra telt el az első eszköz gyártásáig, azóta pedig jó néhány – a BBC szerint 40 – készülék kikerült már a gyártósorról. Hamarosan 100 darabot gyors teszteknek vetnek majd alá, és az angliai kórházakban meg is kezdik a lélegeztetőgépek használatát, hiszen a hivatalos engedélyeket már meg is kapták a hatóságoktól.

A BBC arról ír, ha minden teszt eredményes lesz, a Mercedes brixworth-i központjában akár napi 1000 darab lélegeztetőgépet is le tudnak majd gyártani.

Nemrég számoltunk be róla, a brit székhellyel rendelkező csapatok összefogtak, és egy közös projekt keretében segítenek lélegeztetőgépek gyártásában.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS