Friss hírek

A Mercedes fair bajnoki döntőt szeretne Abu Dhabiban

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányítót Toto Wolff azt szeretné, ha fair módon dőlne el a világbajnokság a jövő hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon.

A szezon utolsó versenyére a két bajnokaspiráns, Max Verstappen és Lewis Hamilton azonos pontszámmal érkezik majd, miután a drámai fordulatokkal teletűzdelt Szaúd-arábiai Nagydíjon Hamilton nyerni tudott a holland előtt.

A verseny legemlékezetesebb momentuma kétségkívül a két pilóta ütközése volt: Verstappen próbálta visszaadni a pozíciót Hamiltonnak, aki azonban nem tudott erről, így összeütköztek.

Hirdetés
 

Wolff azt mondja, a vasárnapi nem volt tiszta versenyzés Verstappen részéről.

„Ami a végeredményt illeti, azt gondolom, Lewis megérdemelte a győzelmet” – mondta a szakember.

„Párszor végezhettük volna már törött szárnnyal, és nem akarom itt most kiteregetni a szennyest, de… látványos volt, de nem szép versenyzés.”

„A telemetria azt mutatja, hogy Verstappen lassított, aztán gyorsított, majd megint lassított.”

Arra a kérdésre, hogy Hamilton tisztában volt-e azzal, hogy Verstappen vissza fogja adni neki a pozíciót, Wolff elárulta: „Nem tudta, és szerintem rossz üzenetek jutottak el hozzá abban a pillanatban.”

A Mercedes-főnök hozzátette, szeretné, ha fair küzdelem döntene a világbajnoki cím sorsáról egy hét múlva.

„Tényleg a vezetés lenne az, amit értékelni kell. Egy tiszta bajnokságot szeretnénk. Győzzön a jobbik. Ha Max lesz az, meg tudok békélni vele. Fair küzdelem kell, hogy legyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!