Költségplafon-ügy

A Mercedes fél év múlva újra az élen lenne

Norbert Haug, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint az idei év második felében látott kudarcok tulajdonképpen szükségesek ahhoz, hogy a német istálló jövőre tündökölhessen a Forma-1-ben.


Norbert Haug, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint az idei év második felében látott kudarcok tulajdonképpen szükségesek ahhoz, hogy a német istálló jövőre tündökölhessen a Forma-1-ben.

A csillagos márka kiválóan kezdte az idei évet, Nico Rosberg révén Kínában első újkori futamgyőzelmét is megszerezte.

Hirdetés
 

Az évad második felében azonban mind Rosberg, mind csapattársa, Michael Schumacher kiábrándítóan szerepel: Abu Dhabiban sorozatban negyedik versenyhétvégéjükön nem szereztek pontot.

A Mercedes mindent megtesz azért, hogy tökéletesítse új Coanda-kipufogóját, az elmúlt időszakban pedig szélcsatornáját is fejlesztette. Norbert Haug elárulta, mindez szükséges ahhoz, hogy jövőre versenyképesebbek legyenek a Forma-1-ben.

„Egyértelmű, hogy nem áll még rendelkezésünkre minden előnye a Coanda-rendszernek” – mondta a szakember az Autosportnak.

„Két-három verseny után ez nem is lehetséges. Az üzemanyag-mennyiség és a motorerő tekintetében nagy árat kell fizetni, és ezt kompenzálni kell – ezt viszont egyelőre még nem sikerült megtenni.”

„Másfél hónapja ráadásul volt egy időszakunk, amikor 50 százalékosról 60 százalékosra növeltük a szélcsatorna-modelleket – persze ez egyáltalán nem mentség, ugyanakkor szükséges volt ahhoz, hogy felkészüljünk a jövőre.”

A szakember hozzátette, az első győzelmet már kipipálhatják, így biztos benne, hamarosan ismét az élmezőnyben harcolhatnak majd.

„Azt a győzelmet nem ajándékba kaptuk. Feküdt az autónknak a pálya, de akkor is az egyik legdominánsabb győzelmet arattuk, előnyünk több mint 20 másodperc volt, és akár kettős győzelmet is arathattunk volna.”

„Monacóban és Montrealban is gyorsak voltunk. Azt viszont el kell ismerni, hogy a nyári szünet óta nem úgy teljesítünk, ahogy szeretnénk, és ennek megvannak az okai. Az egyik, hogy ki kell aknáznunk a Coanda-kipufogót, ráadásul a szélcsatorna programunkat is fejleszteni kellett.”

„Elfogadjuk a kritikákat, de fél éve az élen voltunk, és nem csupán szerencséből nyertünk futamot. Keményen dolgozunk azért, hogy fél év múlva ismét tűzközelben legyünk. Ezt szeretnénk megvalósítani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Mercedes fél év múlva újra az élen lenne
Leclerc elárulta, mikor mondott le végleg a vb-címről
Hétfőig nem derül ki, szabályt szegett-e a Red Bull
Komoly elemzések folytak a Mercedesnél a szingapúri gyengélkedés után

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!