A Mercedes feltámadása lenyűgöző csatát ígérhet a szezon második felére - F1VILÁG.HU

A Mercedes feltámadása lenyűgöző csatát ígérhet a szezon második felére

HIRDETÉS
Rendkívüli izgalmakat kínál a 2022. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat a szezon második felében – mondja Nico Hülkenberg, aki szerint a Red Bull és a Ferrari küzdelmébe egyre gyakrabban szól majd bele a Mercedes is. De a német szerint a középmezőnyben is remek csaták várhatóak.
Portrait, Miami International Autodrome, GP2205a, F1, GP, USA
Nico Hulkenberg, Aston Martin

A bajnokság első fele jobbára a Red Bull és a Ferrari küzdelméről szólt, miközben a Mercedes sokat küszködött versenyautójával. A német istálló azonban összekapta magát, és az elmúlt időszakban egyre többször tudott beleszólni az élen zajló csatákba – igaz, a nyers tempót tekintve továbbra is jócskán le van maradva a két topcsapattól. Az Aston Martin tartalékversenyzőjeként tevékenykedő Nico Hülkenberg azonban azt mondja, az ezüstnyilak javuló formája rendkívül izgalmas csatát ígér majd a folytatásra.

„Meggyőződésem, hogy a mezőny még szorosabb lesz a szezon hátralévő részében. A Mercedes keményen – és eredményesen – dolgozik, hogy lefaragja hátrányát a Ferrarival és a Red Bull-lal szemben” – mondta a német pilóta. „Silverstone-ban közel voltak az első győzelemhez, Franciaországban pedig a Mercedes első kettős dobogóját is megszerezte. Az idény második felében izgalmas hármas csatra számíthatunk ezen topcsapatok között!”

Hülkenberg ráadásul úgy látja, a középmezőny küzdelmei legalább olyan izgalmasak lesznek, mint a topcsapatok harca a győzelmekért.

„Mögöttük a McLaren és az Alpine nagyon hasonló szinten van, a konstruktőri 4. helyért harcolnak. A többi csapat – beleértve az Aston Martint – szintén hoz majd fejlesztéseket az év hátralévő részére, amik izgalmas csatákat ígérnek a megmaradt pontszerző helyekért.”

„A versenyzés és a pályán való küzdelmek sokkal jobbak lettek a korábbi szezonokhoz képest. Bár a szélárnyékhatás kisebb az új autókkal, sokkal könnyebb követni az elöl haladót, ez pedig nagyszerű versenyzést kínál. Az Ausztriában látott ötös küzdelem a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes pilótái között, vagy a szenzációs utolsó kör a dobogóért Silverstone-ban ad némi ízelítőt abból, hogy mi is elképzelhető a pályán ezen briliáns csapatok között.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!