Friss hírek

A Mercedes figyelmeztette a Red Bullt: Bajnokok tudunk lenni ezzel az autóval!

A Mercedes Forma-1-es csapatának mérnökigazgatója, Andrew Shovlin rendkívül magabiztosan nyilatkozott az idei világbajnokság hajráját illetően. Szerinte a német istálló olyan autóval rendelkezik, mellyel le tudják győzni a Red Bullt.

A Mercedes jelenleg 36 pontos előnyt élvez a konstruktőri versenyben a Red Bull-lal szemben, az egyéni tabellán azonban Lewis Hamilton 6 pontos hátrányban van Max Verstappen mögött.

Az ezüstnyilak remek teljesítménnyel rukkoltak elő Törökországban: az időmérőn a leggyorsabbak voltak, a futamon pedig Valtteri Bottas viszonylag sima győzelmet aratott.

A Mercedes mérnökigazgatója szerint biztató az, amit az elmúlt időszakban láttak, hiszen bizonyították, olyan autójuk van, mellyel megnyerhetik mindkét világbajnoki címet.

„Ismét remek formát mutattunk szárazon, és jó volt a tempónk az esőben is Törökországban. Úgy tűnik, olyan autónk van, mellyel meg tudjuk nyerni a bajnoki címeket” – mondta Andrew Shovlin.

„Ha megnézzük az év korábbi szakaszát, voltak döntések, melyeket próbáltunk meghozni a fejlesztésekkel kapcsolatban. Igyekeztünk megfelelő egyensúlyt találni a két idény között. Az egyik aggályunk az volt, hogy az idei év végén vajon képesek leszünk-e pole-t és első rajtsort elérni az autónkkal, képesek leszünk-e kontrollálni egy versenyt?”

„Nagyon megnyugtató, hogy a szezon utolsó hat versenyéhez érkezve megmutattuk, hogy olyan csomaggal rendelkezünk, mellyel le tudjuk győzni a Red Bullt az időmérőn szombaton, és a vasárnapi versenyen is előttük tudunk végezni.”

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes a jövő hétvégi Amerikai Nagydíjon is ütőképes lehet-e, Shovlin visszafogottan, ugyanakkor bizakodóan nyilatkozott.

„Ezt nehéz megmondani. Minden versenyre úgy kell megérkeznünk, hogy megnézzük, mi foghat ki rajtunk, mi az, ami nem lehet túl jó és könnyű számunkra. Eddig nem igazán alkalmaztuk ezt a hozzáállást.”
„Meg kell vizsgálnunk a szimulációkból származó adatokat, ki kell találnunk, hogy mit kell tennünk az autóval. Austinban nagyon más az aszfalt, de olyan pálya, ahol Lewis nagyon erős. És remek előzési lehetőségek is kínálkoznak. Van degradáció, ez pedig változtat egy kicsit a verseny dinamikáján.”

„De nincs okunk azt feltételezni, hogy nem leszünk erősek Austinban. Remekül felkészültünk Törökországra is, az autó pedig megfelelő tartományban működött, és erről kell meggyőződnünk a következő verseny esetében is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!