A Mercedes fontolóra veszi a versenyzőcserét

Akár versenyzőcserére is kényszerülhet a Mercedes Forma-1-es csapata, ha a Lewis Hamilton és Nico Rosberg között zajló ellenségeskedés az istálló munkájának rovására megy – ezt mondta Toto Wolff, a németek motorsport-főnöke.


Akár versenyzőcserére is kényszerülhet a Mercedes Forma-1-es csapata, ha a Lewis Hamilton és Nico Rosberg között zajló ellenségeskedés az istálló munkájának rovására megy – ezt mondta Toto Wolff, a németek motorsport-főnöke.

A szakember szerint az idén újra mindkét világbajnoki címet megnyerő Mercedes legfőbb gyengesége a versenyzők közti dinamika, valamint a csapattagokkal való együttműködés volt.

Wolff azt mondja, ezen változtatni kell a jövőben, máskülönben arra kényszerülnek, hogy valakit kitegyenek a csapatból.

„Néha megszenvedtünk a vasárnapi győzelmekkel, és egyik versenyzőnk mindig dühös volt” – mondta a Mercedes motorsport-főnöke a Motorsport.com című internetes lapnak.

„És ez kizökkenti a csapatot is. Szóval olyasvalamiről beszélünk, aminek abba kell maradnia.”

Wolff tisztában van azzal, határozott vezetésre van szükség akkor, amikor két egyenrangú versenyzőt foglalkoztatnak egy csapatnál, ám hozzátette, idén talán nem végezték jól ezt a feladatot.

„Azért hoztuk a döntést, miszerint két egyenrangú pilótát foglalkoztatunk, hogy gyorsabbá és jobbá tegyük a csapat fejlődését. Egy nagyon tudatos döntést hoztunk három évvel ezelőtt.”

„Ami a továbbiakat illeti, megfontoljuk majd, hogy ez-e a legjobb megoldás a csapat számára. A személyiség, a karakter egy csapaton belül döntő fontosságú egy csapat sikere szempontjából.”

„Ha úgy érezzük, hogy az adott helyzet nem esik egybe az általános konszenzussal, a csapatszellemmel és a filozófiával, akkor talán fontolóra vesszük egy döntés meghozatalát a versenyzőfelállást illetően.”

Arra a kérdésre, hogy ez azt jelenti-e, hogy lesz egy elsőszámú és egy másodhegedűs a csapaton belül, vagy pedig valamely versenyzőt egyszerűen elküldik a csapattól, Wolff így felelt: „Azt gondolom, fontos, hogy gyors és tehetséges pilóták vezessék az autóinkat. Ugyanakkor jó srácokkal akarunk együtt dolgozni.”

Rosberg szerződése 2016 végén jár le, habár úgy tudni, opciója van arra, hogy a csapat színeiben folytassa ezután is. Hamilton pedig idén írta alá három évre szóló megállapodását, mely 2018 végéig köti a csapathoz.”

Wolff elárulta, nemcsak a két versenyző viszonyában voltak problémák idén, hanem a csapat bizonyos tagjaival való kapcsolatukban is.

„Rengeteg minden zajlik a színfalak mögött. Úgy érzem, ez a csapat erősebb, mint valaha. Hatalmas az egység csapaton belül, de a két versenyző kapcsolatában való nehézség az egyik legfőbb gyengeségünk. És ez nem jó.”

„Ha ki kellene elemeznem, hogy mi a legfőbb erősségünk és gyengeségünk, akkor legfőbb erősségnek a minőséget, illetve a csapaton belüli karaktereket mondanám. A legnagyobb gyengeségünk pedig a versenyzők kapcsolatában lévő dinamika – és néha a versenyzők és a csapat között is vannak problémák.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!