A Mercedes FRIC-rendszer nélkül folytatja a szezont

A Mercedes és a Red Bull az úgynevezett FRIC-rendszer nélkül áll rajthoz a jövő hétvégi Német Nagydíjon, több csapat ugyanis óvást tervez benyújtani a két alakulat ellen.


A Mercedes és a Red Bull az úgynevezett FRIC-rendszer nélkül áll rajthoz a jövő hétvégi Német Nagydíjon, több csapat ugyanis óvást tervez benyújtani a két alakulat ellen.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nemrégiben arról tájékoztatta a csapatokat, álláspontja szerint illegális az összekapcsolt első és hátsó felfüggesztés, azaz az ún. FRIC-rendszer, ezért mihamarabb, már a hockenheimi hétvégétől kezdődően tiltólistára teszi azt.

A trükkös megoldást szinte a mezőny összes csapata alkalmazza már, a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier pedig elismerte, rendkívül meglepte őket az FIA lépése.

A wokingi gárdánál nem tartanak attól, hogy komoly teljesítménybeli hátrányba kerülnek, az Auto Motor und Sport című német szaklap szerint azonban a patinás angol istálló a Ferrarival és a Caterhammel egyetemben készen áll arra, hogy óvást nyújtson be, ha a rendszerből állítólag igencsak sokat profitáló Mercedes nem szereli ki az autóiból.

Az F1-es paddockban az a szóbeszéd járja, a leghatékonyabb FRIC-rendszereket az idei szezonban a német istálló, valamint a címvédő Red Bull fejlesztette ki, és noha ezen csapatok sem értik, miért változott meg hirtelen az FIA véleménye a megoldás szabályosságával kapcsolatban, az AMuS értesülései szerint eltávolítják azt autóikról.

„A rendszert már két és fél éve használtuk, minden technikai ellenőrzésen gond nélkül átment” – fogalmazott Niki Lauda, a Mercedes nem ügyvezető elnöke.

„Szóval nehéz megérteni, miért változott az FIA álláspontja. Nem akarunk olyanba invesztálni a továbbiakban, ami ellenkezik a szabályokkal. Szóval tudni akarjuk, hogy a rendszer szabályos-e, vagy sem.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS