IMOLAGP

A Mercedes garantálja, Ocon jó autóban fog ülni 2020-ban

Fotó: Force India
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff ígéretet tett rá: Esteban Ocon 2020-ban jó autóban fog ülni a Forma-1-ben.

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff ígéretet tett rá: Esteban Ocon 2020-ban jó autóban fog ülni a Forma-1-ben.

Nem kizárt, hogy a francia pilóta a következő szezonra ülés nélkül marad, a Force Indiától ugyanis távoznia kell a szezon végén.

Ocon jelenleg a Williamsszel tárgyal, rajta kívül azonban Robert Kubica és Szergej Szirotkin is esélyes a csapat ülésére.

Az ifjú versenyző útját egyengető Mercedes főnöke, Toto Wolff azt mondja, nem rajtuk múlik, hogy lesz-e helye Oconnak 2019-ben. A szakember ismét kifejtette, korábban szóban megállapodtak a Renault-val arról, hogy szerződtetik a francia pilótát a következő idényre, ők azonban végül Daniel Ricciardo mellett döntöttek.

„Azt mondják, csak a bolondok optimisták, én pedig júliusban nagyon optimista voltam, hogy Esteban a Renault-hoz kerül” – mondta Wolff.

„Szóval nem tudom. Nem a mi döntésünk. A Williamsnek kell eldönteni, hogy szerintük ki a legjobb a csapat számára. Nemcsak Esteban került képbe, ott van Robert is, illetve egyéb versenyzők, akik mind megérdemelnek egy esélyt.”

Wolff mindenesetre elárulta, megígéri, hogy Ocon versenyképes autóban fog ülni 2020-ban.

„Felkészültünk egy B-tervvel Esteban számára. Egyvalamit viszont garantálni tudok: 2020-ben jó autóban fog ülni, mert sok csapat érdeklődik Esteban iránt.”

Ráadásul Ocon számára a Mercedes is szóba jöhet, hiszen Valtteri Bottas szerződése 2019 végén lejár a csapatnál…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!